Τα μηνύματα του διευθυντή της CIA στον Νετανιάχου, που δεν αλλάζει απόφαση: Το Ιράν δεν διαθέτει (ακόμα) πυρηνικά όπλα… Ο Μιχάλης Ιγνατίου στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του Σκάι (video)

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, αναλυτής του Σκάι στην Ουάσιγκτον και αρθρογράφος και ανταποκριτής της Hellas Journal στον Λευκό Οίκο, με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Ακη Παυλόπουλο. Φωτογραφία από βίντεο, SKAI News




Είχαμε το βράδυ της Δευτέρας σημαντική παρέμβαση από τον διευθυντή της CIA Γουίλιαμ Μπερνς, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το Ιράν αποφάσισε να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.

Και αν το είχε κάνει, οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους θα μπορούσαν να εντοπίσουν ένα τέτοιο βήμα αμέσως μετά τη λήψη του, όπως τόνισε εμφαντικά.

Οι δηλώσεις του προφανώς έγιναν λόγω της απόφασης του Ισραήλ να επιχειρήσει να κτυπήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Ο επικεφαλής της CIA φαίνεται να στέλνει το μήνυμα στον Πρωθυπουργό του Εβραϊκού Κράτους, ΜπενιαμίνΝετανιάχου ότι δεν χρειάζεται διότι, όπως υποστηρίζει, το Ιράν δεν έχει ακόμα κατασκευάσει πυρηνικές βόμβες.

  • Ομολόγησε, όμως ο κ. Μπερνς ότι το Ιράν έχει προχωρήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα αποθηκεύοντας αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου σε επίπεδα σχεδόν πυρηνικού όπλου.

Τι σημαίνει αυτό; Το εξήγησε: Ως αποτέλεσμα της αποθήκευσης ουρανίου, το Ιράν θα μπορούσε γρήγορα να εξασφαλίσει αρκετό υλικό για μια ατομική βόμβα εάν το επιλέξει και θα υπήρχε λιγότερος χρόνος για τις υπόλοιπες χώρες να απαντήσουν.

Συνέχισε λέγοντας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι» «όχι, δεν βλέπουμε σήμερα στοιχεία ότι ο ανώτατος ηγέτης έχει ανατρέψει την απόφαση που πήρε στα τέλη του 2003 να αναστείλει το πυρηνικό πρόγραμμα οπλισμού», δήλωσε ο κ. ο Μπερνς αναφερόμενος στον Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος κατέχει την απόλυτη εξουσία στη χώρα.

Πάντως, η εκτίμηση της κοινότητα των πληροφοριών στις ΗΠΑ είναι ότι η Τεχεράνη ανέστειλε πέρυσι το πρόγραμμά της μετά από εντολή του Χαμενεΐ. Και αυτή η απόφαση μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει.

Είναι σίγουρο ότι ο Νετανιάχου δεν εμπιστεύεται τις πληροφορίες της CIA στο θέμα αυτό. Καθώς απέδειξε ότι γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι συμβαίνει στο Ιράν…

Το απόγευμα της Δευτέρας μίλησε και ο Τζέικ Σάλιβαν, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Αποκάλυψε ότι τα αντιτορπιλικά του αμερικανικού ναυτικού ενώθηκαν με τις ισραηλινές μονάδες αεράμυνας και αναχαίτισαν ξανά μία βροχή, όπως είπε, βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν.

Ευχαριστούμε τον Θεό που καταφέραμε να καταστήσουμε αυτή την επίθεση αναποτελεσματική, αλλά παραμένουμε σε μεγάλη εγρήγορση για τις νέα απειλές και επιθέσεις από το Ιράν και τους πληρεξουσίους του, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και των Χούτι.

Είπε και κάτι άλλο που αξίζει να το αναφέρουμε: Υποστηριζόμενο από τη «σιδερένια» εταιρική σχέση ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, το Ισραήλ έχει επιδείξει την αξιοσημείωτη ικανότητά του, μεταξύ άλλων, μέσω των εντυπωσιακών επιχειρήσεων που σκότωσαν τρομοκράτες που έβαζαν τα χέρια τους με αίμα Ισραηλινών και Αμερικανών.




Τέλος, αναμένουμε την Τρίτη το βράδυ εδώ στην Ουάσιγκτον τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, τον σκληρό Γιοάβ Γκάλαντ. Η συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Και σε αυτήν αναμένεται να ξεκαθαριστούν όλα…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Είναι επιβεβαιωμένο πλέον… Ο Μπάιντεν και ο Νετανιάχου αποφεύγουν να μιλήσουν διότι δεν αντέχει ο ένας τον άλλο: Ο Μιχάλης Ιγνατίου στo δελτίο του Σκάι με την Σία Κοσιώνη (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: