Τα 15 εκατομμύρια ευρώ για το κόμμα του Κασσελάκη! Ο έκπτωτος πρόεδρος ομιλεί για αστειότητες, ζητά από τους οπαδούς του να μην πιστεύουν τη λάσπη των αντιπάλων του

Ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Φωτογραφία από τη σελίδα του Στέφανος Κασσελάκης – Stefanos Kasselakis via Facebook




Απάντηση με αφορμή δημοσιεύματα δίνει ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στο Facebook. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «επειδή υπάρχουν δημοσιεύματα καθόλου αθώα», δηλώνει «ξεκάθαρα» τα εξής:

«-Να ‘εξαϋλώσω τον ΣΥΡΙΖΑ στο 0,5%’ δεν θα μπορούσα και να ήθελα, το κάνουν με τεράστια επιτυχία οι άνθρωποι που έχουν καταλάβει το τιμόνι του κόμματος, έχοντας αναλάβει αυτή την εργολαβία. Με δύο διασπάσεις και ‘λευκή απεργία’, ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ πήρε 15% στις ευρωεκλογές.

-Αν ήθελα να κάνω νέο κόμμα, το timing ήταν ο παράνομος αποκλεισμός της υποψηφιότητάς μου. Όλη μου η προσπάθεια είναι να είμαι υποψήφιος (όπως κάθε πολίτης που έχει το συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγεσθαι) για να επιστρέψει η Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ. Η μάχη πλέον δεν είναι προσωπική. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. Αφού πιστεύουν ότι θα χάσω, ας μου επιτρέψουν να χάσω.

-Τα περί 15 εκατομμυρίων που χρειάζονται για νέο κόμμα και δήθεν ‘θα τα βρω’ είναι αστειότητες, όταν μιλούν για έναν άνθρωπο που έχει κηρύξει πόλεμο με τη ΝΔ και το πολιτικό σύστημα για το μαύρο χρήμα στην πολιτική».

«Βλέπουν ότι η κοινωνία τούς καταδικάζει. Μην πιστεύετε τη λάσπη τους», αναφέρει καταληκτικά.

  • “Η μη διάψευση των δημοσιευμάτων επιβεβαιώνει ότι ο κ. Κασσελάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ”, αναφέρουν στελέχη της πλειοψηφίας του κόμματος

«Η σιωπή και η μη διάψευση δημοσιεύματων σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Κασσελάκης θέλει να εξαϋλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ έχει ενοικιάσει γραφεία 1.500m2, επιβεβαιώνει την αλήθεια και των δημοσιευμάτων και των προθέσεων του έκπτωτου κ. Κασσελάκη», αναφέρουν στελέχη της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Στη σχετική διαρροή τους υποστηρίζουν πως «επιβεβαιώνει ότι ο κ. Κασσελάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που επιθυμούν την διατήρηση της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας». «Θα παρακολουθούμε τα έκτροπα για την ίδρυση του κόμματος Κασσελάκη και τον κατήφορο που θα φτάσει και στην δημόσια στήριξη της ΝΔ. Το έχει ξανακάνει “άλλωστε”…», προσθέτουν καταληκτικά.

  • Πηγές από το περιβάλλον Κασσελάκη: Τη ρευστοποίηση επιζητούν εκείνοι που καταπατούν το καταστατικό του κόμματος

«Στην απεγνωσμένη τους προσπάθεια να βγάλουν τον Στέφανο Κασσελάκη από την κούρσα της διεκδίκησης της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι αναφέρονται σε ένα δήθεν σχέδιο του κ. Κασσελάκη να ‘εξαΰλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ προτού φτιάξει νέο κόμμα’», αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του κ. Κασσελάκη.

Σχολιάζουν ότι «μάλιστα έσπευσαν να… καταγράψουν και αντιδράσεις πάνω στο απόλυτο ψέμα».

Κάνουν λόγο για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας, που δεν αξίζουν ούτε διάψευσης», τονίζουν ότι «τη ρευστοποίηση επιζητούν εκείνοι που καταπατούν το καταστατικό του κόμματος» και πως «αντιθέτως, ο Στέφανος Κασσελάκης περιοδεύει – για μία ακόμη φορά – σε ολόκληρη την Ελλάδα μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να κρατήσει ενωμένο το κόμμα».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «η αφοσίωσή του στην ενδυνάμωση και στον εκσυγχρονισμό του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αμετάβλητη, όπως και ο στόχος του να προασπίσει τις αρχές του κόμματος».

  • Φάμελλος: “Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ποιος θα γίνει πρόεδρος, αλλά αν θα υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ”

«Για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει απ’ την πολύ δύσκολη θέση που είναι, να επιστρέψουν απογοητευμένοι και να προσελκύσει νέους πολίτες, το κριτήριο και το στοίχημα είναι το ίδιο: να γίνει σοβαρός και αξιόπιστος», τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος σε συζήτηση του με τον δημοσιογράφο Γιώργο Μικελόπουλο στο πλαίσιο του 5ου OLYMPIA FORUM.

«Διαπιστώνουμε μία συρρίκνωση και μία απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο η ΚΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε άρση εμπιστοσύνης προς τον προηγούμενο πρόεδρο, διότι δεν υπήρξε επάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας του να ασκήσει πολιτική με σοβαρότητα, να εκπροσωπήσει την κοινωνία, να κάνει αντιπολίτευση με επάρκεια, και να καταθέτει μία πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης», υποστήριξε.

Είπε ότι με την υποψηφιότητα του ανέλαβε την ευθύνη να εκπροσωπήσει την ανάκτηση της σοβαρότητας και της ενιαίας έκφρασης, προσθέτοντας ότι η υποψηφιότητά του υπερβαίνει την εκπροσώπηση μιας ομάδας, ενός ρεύματος.

Ο κ. Φάμελλος κατηγόρησε τον κ. Κασσελάκη για «καταγγελίες για διαπλοκή, εξώδικα, λειτουργία παράλληλου site με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζοντας ότι πρόκειται για «ενέργειες που δεν θα ήταν συμβατές όχι με το ρόλο του υποψηφίου προέδρου αλλά με το ρόλο του μέλους σε μια τοπική οργάνωση».

Τόνισε ότι «δεν μπορεί πλέον το ερώτημα να απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του γιατί επέλεξαν να προστατεύσουν το σπίτι τους, δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα είναι γιατί επέλεξε ο προηγούμενος πρόεδρος, ενώ έχει δηλώσει διαθεσιμότητα υποψηφιότητας, να επιτίθεται στο κόμμα στο οποίο θα ήθελε να ηγηθεί». «Το κόμμα και το κύρος του δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει το θύμα μιας προσπάθειας για προσωπικές επιδιώξεις και προσωπική προβολή», πρόσθεσε.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος είπε εν τέλει ότι «το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ποιος θα γίνει πρόεδρος, αλλά αν θα υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Φάμελλος σχολίασε ότι «η Ελλάδα δυστυχώς σήμερα με την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν έχει αυτό που της αξίζει. Ξέρετε ποιοι έχουν αυτό που διεκδικούν; Τέσσερις τράπεζες, δύο διυλιστήρια, μερικές εταιρείες ρεύματος, αυτά αν τα αθροίσετε είναι μερικά δισεκατομμύρια που λείπουν από τους δήμους και από την αγορά και τα νοικοκυριά».

Είπε ότι «αυτή την αδικία ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και να την αναδείξει και να την αντιμετωπίσει και να φέρει μία πολιτική αλλαγή, συμμετέχοντας βέβαια σε μία συνεργασία του προοδευτικού χώρου που φαίνεται ότι είναι αναγκαία. Εμείς μπορούμε να μιλάμε στην μεγάλη κρίση που ζούμε τουλάχιστον με αλήθειες».

«Να εξαϋλώσω τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσα και να ήθελα, το κάνουν με επιτυχία αυτοί που έχουν καταλάβει το τιμόνι του κόμματος»: Νέα απάντηση Κασσελάκη στις δηλώσεις των «87»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: