Εκτοξεύτηκε ο Starship για 5η δοκιμαστική πτήση: O προωθητής επέστρεψε στο σημείο εκτόξευσης, το δεύτερος στέλεχος τέθηκε σε τροχεία και προσεδαφίστηκε στον Ινδικό [video]

Η στιγμή της εκτόξευσης στο Τέξας. Photo via screen shot youtube




Η SpaceX εκτόξευσε από το Τέξας τον γιγαντιαίο πύραυλο Starship για την πέμπτη δοκιμαστική πτήση του, με σκοπό την παρουσίαση της πρώτης προσπάθειας που θα κάνει η εταιρία για την επιστροφή του πρώτου ορόφου του προωθητή πυραύλου, με τη χρήση μεγάλων ρομποτικών βραχιόνων.

Στο παρακάτω βίντεο παρακολουθήστε απο την στιγμή της εκτόξευσης μέχρι την πορεία σε διαστημική τροχιά

Ο προωθητής του πρώτου επιπέδου του πυραύλου Super Heavy εκτοξεύτηκε στις 15:25 ώρα Ελλάδας) από τις εγκαταστάσεις εκτόξευσης της SpaceX στην περιοχή Μπόκα Τσίκα του Τέξας, στέλνοντας τον δεύτερο όροφο του πυραύλου Starship σε μία διαστημική τροχιά, με προορισμό τον Ινδικό ωκεανό στα δυτικά της Αυστραλίας, με στόχο την είσοδό του στην ατμόσφαιρα και στη συνέχεια την προσεδάφιση του σε μία πλωτή εξέδρα.

Ο πυραυλικός προωθητής Super Heavy μετά το διαχωρισμό του από τον κεντρικό προωθητή του Starship και σε ύψος 74 χιλιομέτρων, επέστρεψε στο σημείο της εκτόξευσης του, κάνοντας μία προσπάθεια προσεδάφισης με τη χρήση δύο ρομποτικών βραχιόνων που είχαν προσαρμοστεί στον πύργο της εκτόξευσης. Με επιτυχία έγινε στην συνέχεια και η προσεδάφιση του δεύτερου όροφου του πυραύλου Starship.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

«Οι Βρυξέλλες δεν μπορούν κάνουν αποδεκτά τα αιτήματα των Σκοπίων σχετικά με την ενταξιακή τους πορεία», λέει ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ, Μιχάλης Ρόκας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: