Στο νήμα και με ελάχιστες ψήφους ο Χάρης Δούκας δεύτερος επικράτησε του Γερουλάνου: Απέναντι σε Νίκο Ανδρουλάκη στον τελικό γύρο για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ [video]




Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Στο 99,14% των εκλογικών τμημάτων ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 29,71%. Σε θρίλερ όμως εξελίχθηκε η μάχη για τη δεύτερη θέση καθώς ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει ποσοστό 21,38% και ο Παύλος Γερουλάνος ποσοστό 21,15%.

Ακολουθεί η Άννα Διαμαντοπούλου 19,56%, 5ος έρχεται ο Μιχάλης Κατρίνης με 5,91% και 6η η Νάντια Γιαννακοπούλου με 2,31%.

Η συμμετοχή άγγιξε τις 302.000, ενώ σε ορισμένα εκλογικά κέντρα όπου παρατηρήθηκαν ουρές, η διαδικασία συνεχίστηκε και μετά τις 20:00.




Πάντως, στα εκλογικά τμήματα της Αττικής που έχουν καταμετρηθεί η ψήφοι η εικόνα είναι διαφορετική, αφού προηγούνται ο Παύλος Γερουλάνος και η Αννα Διαμαντοπούλου με τον κ.Ανδρουλάκη να ακολουθεί στην τρίτη θέση και τον Χάρη Δούκα στην τέταρτη.




Ωστόσο η μάχη για την δεύτερη θέση ήταν πραγματικό «Θρίλερ» διότι ο Χάρης Δούκας με τον Παύλο Γερουλάνο ήταν τόσο κοντά με την διαφορά να κρίνεται σε κάποιες στιγμές για λιγότερες από 500 ψήφους. Στο 93,86% της ενσωμάτωσης στην Αττική, ο Παύλος Γερουλάνος προηγούνταν με 27,33%, έναντι της δεύτερης Άννας Διαμαντοπούλου που έχει 25,18% με τον Χάρη Δούκα να βρίσκεται πολύ πίσω με μόλις 17,81%. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η Αττική θα είναι αυτή που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον δεύτερο υποψήφιο που θα περάσει στον Β’ γύρο των εκλογών για να αναμετρηθεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στο 96,98% των ψηφισάντων ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωνε το 30,05%, ενώ στην δεύτερη θέση ήταν ο Χάρης Δούκας με 21,42%, με το Παύλο Γερουλάνο να το ακολουθεί κατά πόδας με 21,26%, με τη διαφορά να κρίνεται περίπου στις 500 ψήφους (61.287 – 60.814).

Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση τα έως τώρα αποτελέσματα, ο Παύλος Γερουλάνος και η Άννα Διαμαντοπούλου συγκεντρώνουν πάνω από το 39% των ψήφων και συνεπώς γίνονται «ρυθμιστές» της επόμενης Κυριακής.




Νίκος Ανδρουλάκης

“Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για τη δημοκρατική παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους και μας γέμισαν ελπίδα και δύναμη. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου γιατί είχαμε μία προεκλογική εκστρατεία με πραγματικά πολιτικό πολιτισμό, με ήθος και σοβαρότητα. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους με τίμησαν με τη σημερινή νίκη” τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου της διαδικασίας για εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

“Επτά ημέρες έμειναν μέχρι την επόμενη Κυριακή που είμαι σίγουρος ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμη πιο ενωμένο, ακόμα πιο ισχυρό, ακόμη πιο περήφανο” κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Χάρης Δούκας

Το 70% ζητάει αλλαγή ηγεσίας. Τους καλώ την επόμενη Κυριακή να κάνουμε την υπέρβαση

ΠαύλοςΓερουλάνος:

Δεν περμένουν οι πολίτες από μένα να πω ποιος θα κερδίσει στον επόμενο γύρο. Όποιος πιστεύει στη δημοκρατία, πιστεύει και στο αποτέλεσμα. Ελπίζω το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Η απόφαση των πολιτών είναι απολύτως σεβαστή. Οι πολίτες δεν χρειάζεται να κατευθυνθούν.

Άννα Διαμαντοπούλου

“Πιστεύω βαθιά ότι την επόμενη ημέρα θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι” δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου στην πρώτη της δήλωση μετά τα αποτελέσματα των εκλογών. Σημείωσε ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί αφετηρία για την πορεία του ΠΑΣΟΚ.

Μιχάλης Κατρίνης

Συγχαίρω τους δύο συνυποψηφίους μου για την είσοδο στο δεύτερο γύρο, το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα

Νάντια Γιαννακοπούλου

«Θα είμαι στην πρώτη γραμμή» δήλωσε η Νάντια Γιαννακοπούλου στις δηλώσεις της έξω από τη Χαριλάου Τρικούπη έχοντας λάβει ποσοστό 2,31% στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

«Σήμερα είναι ημέρα νίκης για το ΠΑΣΟΚ. Οι 300.000 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στη διαδικασία έδωσαν ένα ισχυρό μήνυμα επαναφοράς του κινήματος με την κοινωνία και ελπίδας» δήλωσε η βουλευτής και υποψήφια. Όπως είπε στόχος πια είναι το κόμμα να γίνει πιο ισχυρό. «Έχουμε μια εβδομάδα. Το ποιος θα εκλεγεί έχει την αξία και τον συμβολισμό του τόνισε» λέγοντας ότι μεγάλη σημασία έχει πια η ενότητα.

Όπως τόνισε η ίδια θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή ενώ μιλώντας για το δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του προέδρου τόνισε ότι «θα δώσουν από κοινού τον αγώνα για την ανανέωση και την ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να είναι χρήσιμο για τη χώρα».

Πρώτος με διαφορά ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχει εξασφαλίσει την θέση του μονομάχου στον β΄ γύρο: Μάχη ανάμεσα σε Δούκα και Γερουλάνο για την δεύτερη θέση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: