Στο έλεος φιλορώσων τραμπούκων η Γεωργία: Ξυλοδαρμοί και νοθεία στα εκλογικά κέντρα, «περιστατικά βίας» καταγγέλλει η φιλοδυτική Πρόεδρος της χώρας [βίντεο]

Εικόνα από συμπλοκές έξω από εκλογικό Κέντρο στην Γεωργία. Photo via «X». NEXTA @nexta_tv




Εκκρυθμη είναι η κατάσταση στη Γεωργία όπου η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται σε καθεστώς τρόμου. Ομάδες τραμπούκων που υποστηρίζουν την παραμονή της χώρας στη Ρωσική σφαίρα επιρροής επιτίθενται σε πολίτες έξω από τα εκλογικά κέντρα, ενώ στο στόχαστρο τους έχουν μπει σύμφωνα με καταγγελίες και οι διεθνείς παρατηρητές.

Η πρόεδρος της Γεωργίας Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, η οποία τηρεί φιλοδυτική στάση και βρίσκεται σε ρήξη με την κυβέρνηση της χώρας της, καταγγέλλει «εξαιρετικά ανησυχητικές» πράξεις βίας στο περιθώριο των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα και αναμένεται να καθορίσουν το ευρωπαϊκό ή μη μέλλον της Γεωργίας.

«Θέλω να επισημάνω τα εξαιρετικά ανησυχητικά περιστατικά βίας που συμβαίνουν σε πολλά εκλογικά κέντρα», καταγγέλλει σε μήνυμά της στα κοινωνικά δίκτυα.

Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο Ιντερνετ δείχνουν βίαιες συμπλοκές στο περιθώριο της ψηφοφορίας των βουλευτικών εκλογών.

Ενώ κάποια άλλα δείχνουν παρακρατικούς να βάζουν κατά δεκάδες ψηφοδέλτια στις κάλπες.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τμπιλίσι, Γεωργία

Γεωργία όπως Ουκρανία; Ανοιξαν οι κάλπες που θα κρίνουν το μέλλον του Τμπιλίσι- Πορεία προς την ΕΕ ή επιστροφή σε καθεστώς Σοβιετικής Ενωσης από τη σημερινή Ρωσία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: