Στην απόλυτη παράκρουση ο δειλός -και “γενναίος” στα λόγια- Ταγίπ Ερντογάν: Απειλεί το Ισραήλ αλλά δεν τολμά “το επόμενο βήμα”, δικαιολογεί τη Χαμάς και την Χεζμπολάχ!

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν ομιλεί εναντίον του Ισραήλ συον τουρκικό όχλο. Φωτογραφία Recep Tayyip Erdoğan, @RTErdogan, Τουρκική Προεδρία




Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανανέωσε σήμερα τις κατηγορίες του κατά του Ισραήλ και του Νετανιάχου, τονίζοντας την επεκτατική πολιτική που, όπως αναφέρει, εφαρμόζει το Ισραήλ στην περιοχή.

Οι σημερινές δηλώσεις του, από την Κωνσταντινούπολη, στο Συνεδριακό Κέντρο στον Κεράτιο, επικεντρώθηκαν για άλλη μια φορά στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Γάζα και τη Μέση Ανατολή, αφήνοντας υπόνοιες ξανά ότι το Ισραήλ θέλει να στραφεί εναντίον και άλλων χωρών.

“Η πραγματική πρόθεση αυτού του Ισραήλ, το οποίο ενεργεί με θρησκευτικό φανατισμό, είναι προφανής”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι «αν δεν αναλάβουμε δράση κατά του Ισραήλ, η αιματοχυσία θα αυξηθεί».

Ένα χρόνο μετά την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ, ο Ερντογάν έκανε λόγο για «ηρωική αντίσταση» των Παλαιστινίων στη Γάζα, αναφέροντας χαρακτηριστικά, «παρ’ όλες τις αδυναμίες, οι αδελφοί μας από τη Γάζα αντιστέκονται ηρωικά στους σιωνιστές κατακτητές εδώ και 364 ημέρες».

  • «Δικαιολογίες» η Χαμάς και η Χεζμπολάχ

Η Χαμάς και η Χεζμπολάχ αποτελούν «δικαιολογίες» για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που βλέπει έναν ευρύτερο πόλεμο διχασμού σε εξέλιξη εξαιτίας του Ισραήλ, αναφέρει το κανάλι Σίγμα της Κύπρου.

«Η Χαμάς, η Χεζμπολάχ, η Υεμένη κ.λπ. είναι δικαιολογίες. Υπάρχει ένας πόλεμος διχασμού. Όλοι γνωρίζουμε πού θα οδηγήσει αυτή η επεκτατική πολιτική. Λαμβάνουμε ανάλογες προφυλάξεις», δήλωσε αφήνοντας πάλι υπόνοιες ότι η Τουρκία αποτελεί στόχο του Ισραήλ.

Ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε το μήνυμα ότι οποιαδήποτε “χειρουργική” κίνηση του Ισραήλ εναντίον του εδάφους της Τουρκίας, θα θεωρηθεί επίθεση κατά της εθνικής ακεραιότητας της Τουρκίας και θα αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα.

«Αυτή η φωτιά θα φτάσει τελικά και σε εσάς, αν δεν ενώσουμε τα χέρια και δεν την σβήσουμε», είπε, προειδοποιώντας το Ισραήλ ότι «δεν θα ανεχτούμε καμία χειρουργική επέμβαση στο έδαφος της πατρίδας, κάθε σπιθαμή της οποίας έχει ποτιστεί με το αίμα των ηρώων. Καλώ όσους κακομαθαίνουν την ισραηλινή κυβέρνηση και όσους την ενθαρρύνουν να γίνεται επικίνδυνη, δίνοντας άνευ όρων στήριξη στην ισραηλινή κυβέρνηση να δράσουν με κοινή λογική», είπε.

Κάλεσε τις διεθνείς δυνάμεις να «βάλουν στοπ στους τυράννους» πριν η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο, προειδοποιώντας για περισσότερη αιματοχυσία και καταστροφή.

«Σταματήστε αυτούς τους τυράννου, τα σχοινιά των οποίων κρατάτε στα χέρια σας, πριν τα πράγματα ξεφύγουν από τον έλεγχο, πριν περισσότερη αιματοχυσία, πριν περισσότερη καταστροφή».

  • Η ντροπή των Δυτικών

Οι δυτικές δυνάμεις, ωστόσο, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, αδυνατούν να μιλήσουν ενάντια στον Νετανιάχου, διότι, όπως λέει, αισθάνονται ντροπή για το Ολοκαύτωμα.

«Οι δυτικές δυνάμεις αδυνατούν να μιλήσουν εναντίον του Νετανιάχου και της συμμορίας των κατά συρροή δολοφόνων του λόγω της ντροπής που αισθάνονται για το Ολοκαύτωμα, παρόλο που γνωρίζουν πολύ καλά τις πραγματικές του προθέσεις».

Ο Ταγίπ Ερντογάν, επιχειρώντας να παρουσιαστεί ως ένας από τους λίγους που αντιτίθεται στις ισραηλινές πρακτικές, εμφάνισε την Τουρκία ως το μόνο κράτος που εφαρμόζει οικονομικά μέτρα κατά του Ισραήλ.

“Είμαστε το μόνο κράτος που εφαρμόζει οικονομικά μέτρα κατά του Ισραήλ”, είπε, ενώ ανέφερε ότι η Τουρκία είναι μία χώρα με ισχυρή ιστορία και γεωπολιτική επιρροή.

«Να το γνωρίζουν και να το καταλαβαίνουν όλοι: Η Τουρκία είναι μια σημαντική χώρα. Η Τουρκία είναι ένα έμπειρο κράτος με βαθιά ριζωμένη εμπειρία άνω των 2300 ετών. Η Τουρκία αποτελεί πηγή σταθερότητας και εμπιστοσύνης στην περιοχή με 85 εκατομμύρια πολίτες».

  • Η Τουρκία «ρίχνει άγκυρα» στη Σομαλία

Σήμερα το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις ξεκίνησε το ταξίδι του για τη Σομαλία στο πλαίσιο του μνημονίου με το Μογκαντίσου για έρευνες υδρογονανθράκων κι ο Τούρκος πρόεδρος έκανε ειδική αναφορά, τονίζοντας τη σημασία του για την ανάπτυξη της Σομαλίας. Λίγο μετά, καθώς το πλοίο διέσχιζε τον Βόσπορο, του ευχήθηκε καλό κατευόδιο.

«Από το 2017, το Ορούτς Ρέις, το οποίο παρέχει σημαντικές υπηρεσίες στη χώρα μας, θα διεξάγει πλέον έρευνες σε 3 περιοχές στη Σομαλία, καθεμία από τις οποίες αντιπροσωπεύει έκταση πέντε χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Μετά από 10 χρόνια συγκρούσεων, αστάθειας και πείνας, η περιοχή της Σομαλίας θα γνωρίσει οικονομική ανάπτυξη, ευημερία και ειρήνη μετά τις ανακαλύψεις του Ορούτς Ρέις».

Ακραία εμπρηστικός, δεν σέβεται τις συμφωνίες που υπογράφει ο Ερντογάν: “Είστε η φωνή της λεγόμενης “γαλάζιας πατρίδας”, είπε ο ισλαμιστής πρόεδρος στους Τούρκους νέους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: