Στα χέρια των αρχών της Καλιφόρνια οπλισμένος άνδρας που επιχείρησε να μπει σε χώρο που επρόκειτο να μιλήσει ο Ντόναλντ Τραμπ: Είναι ακροδεξιός ο ύποπτος Βεμ Μίλερ

epa11656726 Former US President and current Republican presidential nominee Donald Trump arrives to speak during an election rally in Coachella, California, 12 October 2024. EPA, ALLISON DINNER




ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ένας 49χρονος συνελήφθη το Σάββατο κοντά σε προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Καλιφόρνια και στην κατοχή του βρέθηκαν όπλα, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση το ίδιο βράδυ, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το γραφείο του σερίφη της περιοχής.

Το περιστατικό συνέβη ύστερα από δύο απόπειρες δολοφονίας του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου των ΗΠΑ, σε μια περίοδο κατά την οποία ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου ζητεί να διατεθούν περισσότεροι πόροι για την ασφάλειά του.

Ο συλληφθείς ονομάζεται Βεμ Μίλερ και είναι κάτοικος του Λας Βέγκας. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν ένα τυφέκιο, ένα γεμάτο πιστόλι και γεμιστήρας μεγάλης χωρητικότητας, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Ρίβερσαϊντ, στην ανατολική Καλιφόρνια.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως δεν απειλήθηκε η ασφάλεια του Τραμπ ή των παρευρισκομένων στην εκδήλωση.

Ο Μίλερ αφέθηκε ελεύθερος το ίδιο βράδυ, αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 5.000 δολαρίων, ενώ θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 2 Ιανουαρίου.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Συνελήφθη ένοπλος κοντά σε χώρο που θα μιλούσε ο Τραμπ στην Καλιφόρνια.

Η σύλληψη του ενόπλου στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και πλαστές ταυτότητες έγινε το Σάββατο στην Κοατσέλα, αλλά έγινε γνωστή σήμερα Κυριακή.

Σύμφωνα με δηλώσεις του τοπικού σερίφη για την σύλληψη του ενόπλου είπε ότι «πιθανόν σταματήσαμε άλλη μία απόπειρα δολοφονίας».

Η New York Post αναφέρει ότι ο συλληφθείς ονομάζεται Βεμ Μίλερ και πιστεύεται ότι είναι μέλος ακροδεξιού αντικυβερνητικού οργανισμού. Έχει αποφοιτήσει από το UCLA και το 2022 ήταν υποψήφιος για την πολιτειακή Βουλή της Νεβάδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε πάνω του όπλο, περίστροφο και γεμιστήρα αλλά και πλαστές ταυτότητες δημοσιογράφου και για τον χώρο των VIP θεατών. Τον άνδρα εντόπισαν τοπικοί αστυνομικοί σε σημείο ελέγχου περίπου 1 χιλιόμετρο από το σημείο της ομιλίας.

Με πρωτοβουλία του ο Εμανουέλ Μακρόν είχε επικοινωνία με Πεζεσκιάν: Ζήτησε από τον Ιρανό ομόλογό του να στηρίξει για «γενική αποκλιμάκωση» στην Μέση Ανατολή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: