Στα χαρακώματα ο ΣΥΡΙΖΑ: Αποδέχεται με αιχμές την πρόσκληση Πολάκη για σύσκεψη των «5» ο Στέφανος Κασσελάκης * Όμως, η αυριανή συνάντηση παραμένει στον αέρα… [video]

FILE PHOTO: Εξωτερική άποψη από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Ο Παύλος Πολάκης «ντύθηκε» γεφυροποιός, αλλά η εσωκομματική αντιπαράθεση στο ΣΥΡΙΖΑ μετά και το εξώδικο Κασσελάκη καλά κρατεί.

Με στόχο να πέσουν οι πολύ υψηλοί τόνοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Πολάκης πήρε την πρωτοβουλία και πρότεινε να υπάρξει συνάντηση αύριο, Πέμπτη (10/10), μεταξύ των πέντε υποψήφιων προέδρων στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ώστε να συζητήσουν τους όρους διεξαγωγής ενός η δύο debates.

  • Στη σχετική του δήλωση, ο κ. Πολάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «καλώ Σβίγκου και Παππά να συγκαλέσουν σύσκεψη των πέντε. Ήδη συμφώνησαν Φαραντούρης και Γκλέτσος», ενώ παράλληλα έχει ζητήσει από τον κ. Κασσελάκη να πάρει πίσω το εξώδικο. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει «κλειδώσει» η σύσκεψη.

Με αιχμές κατά των εσωκομματικών του αντιπάλων αποδέχθηκε την πρόσκληση ο Στέφανος Κασσελάκης. Σε ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης αναφέρει:

«Δε θέλησα να διαγράψω υποψήφιο πρόεδρο. Δε διέρρευσα δεδομένα υποψήφιου προέδρου. Δεν ανέβαλα το συνέδριο. Δεν ανέβαλα τις εκλογές για ΚΕ. Τήρησα και τηρώ την ομαλότητα από την πρώτη στιγμή. Γι’ αυτό θα είμαι παρών στην αυριανή συνάντηση. Εύχομαι πραγματικά οι καλές προθέσεις να είναι ειλικρινείς από όλους μας και να μη δυναμιτίσει κανείς την προσπάθεια».

Αντιθέτως, ο Σωκράτης Φάμελλος εμμέσως δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση καθώς ζήτησε η συνάντηση να γίνει μέσα στα όργανα του κόμματος. Όπως σημείωσε, «προφανώς σε συνεννόηση με τα όργανα του κόμματος, μπορώ να συμμετέχω σε οποιαδήποτε συνάντηση που θα δώσει λύσεις».

Και πρόσθεσε: «Αυτό πρέπει να γίνει μέσα στην οικογένεια. Θεωρώ ότι πρέπει να λειτουργούν δημοκρατικά τα όργανα του κόμματος και να τα σεβόμαστε, από εκεί ξεκινάμε, με τους κανόνες της κοινής μας ύπαρξης και είναι προφανέστατο ότι θα συμβάλλω για να υπάρχει η αποκατάσταση και αυτού του αρνητικού κλίματος…».




Το εξώδικο Κασσελάκη προς τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, για τη διαρροή του πόθεν έσχες του έβαλε άλλη μια φωτιά, με την Π.Γ. να το επιστέφει ως απαράδεκτο και να συγκαλεί εκτάκτως την Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο. Στο μεταξύ, οι «87» (που διευρύνθηκαν σε «100» στη συνέχεια) υιοθετούν σκληρή γραμμή κατά του τέως προέδρου, ζητώντας το κόψιμο της υποψηφιότητας Κασσελάκη, καθώς και τη διαγραφή του.

Θέση για την κίνηση Κασσελάκη να αποστείλει εξώδικα πήρε ο Νικόλας Φαραντούρης, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, λέγοντας: «στην πολιτική η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται πολιτικά. Εξώδικα, απειλές εισαγγελέων, ποινικοποίηση και εκνομικισμός της πολιτικής αντιπαράθεσης αποτελούν τον ταχύτερο δρόμο προς τον εκφυλισμό της πολιτικής».

Τέλος, σε νέα ημερομηνία θα διεξαχθεί, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση που υπήρξε από την Κουμουνδούρου, η συνεδρίαση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που ήταν προγραμματισμένη για αύριο, Πέμπτη (10/10), το μεσημέρι.

 

Τηλεοπτικό «ναυάγιο» στο ΠΑΣΟΚ: Ακυρώνεται το ντιμπέιτ Ανδρουλάκη-Δούκα γιατί δεν θα έχει τηλεθέαση * Επίθεση στον νυν πρόεδρο από τον δήμαρχο Αθηναίων

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: