Στα $75 το βαρέλι η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φόβοι για την παραγωγή από ενδεχόμενη κλιμάκωση

File Photo Αντλίες πετρελαίου EPA/LARRY W. SMITH




Τα 75 δολάρια το βαρέλι άγγιξε την Τετάρτη η τιμή του αργού πετρελαίου Μπρεντ, μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, η οποία αύξησε τις ανησυχίες για ενδεχόμενη κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, που θα έχει αποτέλεσμα να πληγεί η παραγωγή πετρελαίου.

Στις 10.11, ώρα Κύπρου, οι τιμές πετρελαίου ενισχύονται πέραν του 1,5 δολαρίου. Η τιμή του Μπρεντ σημείωνε άνοδο 2,07%, στα 75,06 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού, West Texas Intermediate (WTI), σημείωνε αύξηση 2,34%, στα 71,44 δολάρια το βαρέλι.

Το Ιράν, που είναι μέλος του ΟΠΕΚ, αποτελεί τη χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή πετρελαίου στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Όπως μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση, ένοπλες δυνάμεις του Ιράν εκτόξευσαν 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ κατά την επίθεση που εξαπολύθηκε χθες Τρίτη το βράδυ, ενώ από πλευράς του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως το Ιράν εκτόξευσε περίπου 180 πυραύλους εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, διαβεβαιώνοντας πως οι περισσότεροι αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν μειωθεί το 2024, με το αργό τύπου Μπρεντ να υποχωρεί τον περασμένο μήνα κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά από το 2021, πιεζόμενες από την ανησυχία για την παγκόσμια ζήτηση και την αυξανόμενη προσφορά εκτός του ΟΠΕΚ+.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΒΑ)
Λευκωσία, Κύπρος

Για σημαντικά βήματα για τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κύπρου, ομιλεί το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας: ιασμό, σημειώνει ο ΚΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: