Σύσκεψη υψηλότατου επιπέδου υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου για τα πλήγματα εναντίον του Ιράν: Ολοκληρώθηκαν οι “στοχευμένες” επιθέσεις του Ισραήλ

Prime Minister Benjamin Netanyahu and Defense Minister Yoav Gallant seen following the attack on Iran, October 26, 2024. Pphoto credit: Avi Ohayon, GPO




Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ηγήθηκε σύσκεψης αποτίμησης στην οποία συμμετείχαν στελέχη του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας μετά την έναρξη των «πληγμάτων ακριβείας» εναντίον του Ιράν, δήλωσε εκπρόσωπός του.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στη στρατιωτική βάση Κίρια στο Τελ Αβίβ, συμμετείχαν «ο υπουργός Άμυνας, ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού, ο επικεφαλής της Μοσάντ (υπηρεσία Πληροφοριών εξωτερικού) και της Σιν Μπετ (υπηρεσίες Πληροφοριών εσωτερικού)», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Νετανιάχου.

Ο στρατός του Ισραήλ, στο μεταξύ, ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκληρώθηκαν οι “στοχευμένες” επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον στρατιωτικών στόχων του Ιράν, προσθέτοντας ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη επέστρεψαν με ασφάλεια στις βάσεις τους.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τα πλήγματα είχαν στόχο συστοιχίες πυραύλων εδάφους- αέρος και άλλα στοιχεία της ιρανικής αντιαεροπορικής άμυνας. Πρόσθεσε εξάλλου ότι επλήγησαν και εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή των πυραύλων, τους οποίους το Ιράν εκτόξευσε εναντίον του Ισραήλ τον τελευταίο χρόνο.

Τέλος ο στρατός του Ισραήλ προειδοποίησε ότι αν “το καθεστώς του Ιράν κάνει το λάθος να ξεκινήσει έναν νέο γύρο κλιμάκωσης, θα αναγκαστούμε να απαντήσουμε”.

  • Αναστολή όλων των πτήσεων στον ιρανικό εναέριο χώρο μέχρι νεοτέρας

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε την αναστολή μέχρι νεοτέρας όλων των πτήσεων στον εναέριο χώρο της, την ώρα που το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η επίθεση εναντίον στρατιωτικών στόχων του Ιράν με «πλήγματα ακριβείας».

«Οι επιβάτες που έχουν αγοράσει εισιτήρια θα ενημερωθούν για την αποκατάσταση των πτήσεων από τις αεροπορικές εταιρείες», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας Τζαφάρ Γιαζαρλού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Irna.

Λίγο νωρίτερα το υπουργείο Μεταφορών του γειτονικού Ιράκ είχε επισημάνει ότι αναστέλλονται οι πτήσεις από όλα τα αεροδρόμια της χώρας μέχρι νεοτέρας «λόγω των περιφερειακών εντάσεων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP
Ιερουσαλήμ, Israel
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters
Τεχεράνη, Iran

Τελείωσε το μπαράζ αεροπορικών επιδρομών κατά της Τεχεράνης: Το Ισραήλ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον του Ιράν, δεν έπληξε πυρηνικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις (video)

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: