Συνεχίζουν τις φιλοφρονήσεις οι υποψήφιοι 20 ημέρες πριν τις «εκλογές του αιώνα»: «Κίνδυνος για την Αμερική» ο Τραμπ λέει η Αντιπρόεδρος, που έπαιξε video με δηλώσεις του [video]

US Vice President and current Democratic presidential candidate Kamala Harris speaks during a campaign rally at Williams Arena in Greenville, North Carolina, USA, 13 October, 2024. EPA/STAN GILLILAND




«Κίνδυνο για την Αμερική» αποκάλεσε η Κάμαλα Χάρις τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά τα σχόλια του πρώην προέδρου περί «εσωτερικού εχθρού.

Σε συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εστίασε στην απειλή του Τραμπ να χρησιμοποιήσει ένοπλες δυνάμεις εναντίον των αντιπάλων του.

Η Καμάλα Χάρις προειδοποίησε ότι μια δεύτερη θητεία του Τραμπ θα ήταν «ένας τεράστιος κίνδυνος για την Αμερική», σε μια νέα προσπάθεια να παρουσιάσει τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της ως απειλή για τη δημοκρατία, μετά τις δηλώσεις του πρώην προέδρου ότι προτίθεται να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ εναντίον όσων έχει χαρακτηρίσει «εσωτερικό εχθρό».

Στη δική της προεκλογική συγκέντρωση στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, που αποτελεί πεδίο μάχης, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έδειξε ένα μοντάζ με αποσπάσματα του Τραμπ, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος είπε ότι «αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο επικίνδυνοι – ο εσωτερικός εχθρός – από τη Ρωσία».

Σε ομιλία του στην Κοατσέλα της Καλιφόρνιας το Σάββατο, ο Τραμπ αναφέρθηκε στους αντιπάλους του Δημοκρατικούς ως «εσωτερικούς εχθρούς», λέγοντας ότι αποτελούν μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ από τους ξένους εχθρούς της χώρας, και στοχοποίησε τον Άνταμ Σιφ, βουλευτή των Δημοκρατικών που διεκδικεί τη Γερουσία των ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του στο Fox News την επόμενη ημέρα, επανέλαβε τη φράση αυτή για να περιγράψει όσους, όπως υποστήριξε, σχεδίαζαν να δημιουργήσουν «χάος» την ημέρα των προεδρικών εκλογών. Είπε ότι ο στρατός θα πρέπει να αναπτυχθεί εναντίον τους.

«Μια δεύτερη θητεία του Τραμπ θα ήταν τεράστιο ρίσκο για την Αμερική και επικίνδυνη. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι όλο και πιο ασταθής και ανισόρροπος», δήλωσε ο Χάρις στο πλήθος στο Έρι της Πενσιλβάνια, αφού έπαιξε το απόσπασμα.

Συνέχισε λέγοντας ότι ο Τραμπ αποτελεί κίνδυνο επειδή πιστεύει ότι όσοι δεν συμφωνούν μαζί του είναι ο εχθρός.

Την ίδια στιγμή, η εκστρατεία της Χάρις κυκλοφόρησε μια νέα προεκλογική διαφήμιση με τίτλο «Ο εχθρός μέσα μας», στην οποία παρουσιάζονται ορισμένα από τα πρόσφατα δυσοίωνα σχόλια του Τραμπ για τους αντιπάλους του και προειδοποιήσεις από δύο πρώην μέλη της προεδρικής του διοίκησης για τον κίνδυνο που θα αποτελούσε αν εκλεγόταν.

Η Χάρις, η οποία έχει ξεκινήσει έναν ύστερο γύρο προεκλογικών συνεντεύξεων υψηλού προφίλ, αφού κατηγορήθηκε επί εβδομάδες ότι αποφεύγει τα μέσα ενημέρωσης, επιδιώκει να αναδείξει τον όλο και πιο αυταρχικό τόνο που δίνει ο Τραμπ στις συγκεντρώσεις του.

Με πληροφορίες από Guardian

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: