Συνάντηση… G4 το Σάββατο στο Βερολίνο: Όλαφ Σολτς, Τζο Μπάιντεν, Εμανουέλ Μακρόν και Κιρ Στάρμερ για Ουκρανία και μεσανατολικό – Παρών και ο Ζελένσκι

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση Μπάιντεν Σολτς EPA, MICHAEL REYNOLDS




Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα υποδεχθεί το Σάββατο στο Βερολίνο τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ, με την Μέση Ανατολή και την Ουκρανία στο επίκεντρο των συνομιλιών, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα κυβερνητικές πηγές.

Μετά την συνάντηση, οι τέσσερις ηγέτες θα μεταβούν στην αμερικανική βάση του Ραμστάιν στην Ρηνανία – Παλατινάτο, όπου θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύνοδος των χωρών της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία, με αντικείμενο την στρατιωτική υποστήριξη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, παρουσία και του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ενόψει της συνόδου, ο ουκρανός πρόεδρος κάλεσε τους συμμάχους του να παραδώσουν «επειγόντως» νέα όπλα.

Σε βιντεοσκοπημενο μήνυμά του, ο κ. Ζελένσκι ζήτησε προμήθειες για το μέτωπο, εξοπλισμό για τους στρατιώτες και όπλα μεγάλου βεληνεκούς, ενώ επανέλαβε ότι στόχος του είναι να ενισχυθεί η ουκρανική παραγωγή όπλων ώστε η χώρα να καταστεί ο κορυφαίος κατασκευαστής όπλων στον κόσμο.

«Καλούμε τους εταίρους μας να καθορίσουν πώς οραματίζονται το τέλος αυτού του πολέμου, τη θέση της Ουκρανίας στην παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφαλείας και τα βήματα που πρέπει να γίνουν από κοινού», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της συνάντησης στο Ραμστάιν θα παρουσιάσει το «σχέδιο νίκης» του, το οποίο έχει ήδη κοινοποιήσει στον αμερικανό πρόεδρο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φαίη Καραβίτη
Βερολίνο, Γερμανία

Οι κάτοικοι της Γάζας μεταξύ ισραηλινών βομβών και τρομοκρατίας Χαμάς, ένα χρόνο μετά: Αναπολούν τη… μίζερη ζωή τους και αναρωτιούνται για το τίμημα της επίθεσης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: