Συναγερμός στην Κύπρο από τη φωτιά στο χωριό Πιττοκόπος της Πάφου- Εκκενώνεται στρατόπεδο που γειτνιάζει- Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο το Ίκαρος 2 για την κατάσβεση

Πυρκαγιά φωτο via ΚΥΠΕ




Ενεργοποιείται το σχέδιο Ίκαρος 2 για την πυρκαγιά, που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στο χωριό Πιττοκόπος της Επαρχίας Πάφου, ενώ ζητήθηκε η εκκένωση στρατοπέδου που γειτνιάζει με την περιοχή της πυρκαγιάς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Γιώργος Κωνσταντίνου.

Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ότι στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πέντε πτητικά μέσα και προωθητές γαιών. «Ενεργοποιούμε το σχέδιο ‘’Ίκαρος 2’’ για να χρησιμοποιήσουμε επτά πτητικά μέσα και με ένα συντονιστικό πτητικό μέσο», υπογράμμισε.

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στο Χ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, είχε αναφέρει ότι δύο αεροσκάφη αναχωρούσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία είναι στον τομέα ευθύνης του Τμήματος Δασών, προσθέτοντας ότι «σε αυτή την πυρκαγιά η Πυροσβεστική συντρέχει με 2 πυροσβεστικά οχήματα από τον Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΠΧ/ΓΒΑ
Κύπρος Λευκωσία 

Ζωντανή η προοπτική για το Κυπριακό εκτιμά η Ευρωπαϊκή Ένωση: Επίκεινται ανακοινώσεις από τις Βρυξέλλες για την επανέναρξη των συνομιλιών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: