Συμφωνούν σε τηλεοπτική μονομαχία Ανδρουλάκης – Δούκας ενόψει β΄γύρου: Η μάχη για τις ψήφους των «χαμένων» και ο άγνωστος Χ της συμμετοχής [videos]

Δημοσιογράφοι έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, περιμένοντας τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου, Αθήνα, Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Μπαίνουν στη μάχη του β΄γύρου των εσωκομματικών εκλογών ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας, με μέγα ερώτημα το προς τα πού θα κατευθυνθεί το ποσοστό των “χαμένων”.

Παύλος Γερουλάνος και Άννα Διαμαντοπούλου, επιμένουν πως δεν θα παρέμβουν στην θέληση των ψηφοφόρων τους για τον β΄γύρο, με πληροφορίες ωστόσο να θέλουν και τους δυο να προχωρούν σε δημόσιες παρεμβάσεις τα επόμενα 24ωρα.

Ο β΄γύρος έχει οριστεί για την ερχόμενη Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, με πρώτο -αδιαφιλονίκητος νικητή του Α’ γύρου με 29,64%  τον Νίκο Ανδρουλάκη και με 21,41%, και οριακή νίκη 858 ψήφων διαφορά από τον Παύλο Γερουλάνο, τον νυν δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα.

Πρώτη “στάση” στην μονομαχία θα είναι το τηλεοπτικό ντιμπέιτ στην ΕΡΤ στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας.

Αύριο Τρίτη 8/10 θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των δύο επιτελείων για τηλεοπτική αναμέτρηση στο ΕΡΤNews. Προηγήθηκε επικοινωνία του Χάρη Δούκα με τη διοίκηση της ΕΡΤ με αίτημα τη διεξαγωγή τηλεμαχίας.

«Ήταν και είναι θετικός για τηλεμαχία» λένε από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Προς ώρας, πιθανή εκτιμάται η διεξαγωγή της την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου ή την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στο ΕΡΤNEws.

 




 

Στρατηγικές β΄γύρου

Τα επιτελεια των δύο διεκδικητών σχεδιάζουν τον τρόπο που θα προσεγγίσουν τους πολίτες που στο Α’ γύρο, επέλεξαν άλλους υποψήφιους, αλλά και την στρατηγική των επτά ημερών, που περιλαμβάνει περιοδείες, ομιλίες και μια σειρά συνεντεύξεων.

Kλειδί θεωρούν την συμμετοχή των ψηφοφόρων και τα δυο επιτελεία. Η προϊστορία των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ δείχνει πως για συγκεκριμένους λόγους η συμμετοχή στις δυο προηγούμενες αναμετρήσεις το 2017, ήταν κατά 26,4% μικρότερη από τον α΄γύρο. Το ίδιο συνέβη και το 2021,  66.000 λιγότεροι ψήφισαν. Φαίνεται πως κάποιοι εκ των ψηφοφόρων – αφού ένας στους 4 δεν ψήφισε στον β΄ γύρο – ακολουθούν πρόσωπα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μείνει σταθερός στην γραμμή της αυτόνομης πορείας, της ενότητας και της ανανέωσης των πολιτικών προσώπων, ενώ σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε ότι αν συνεχιστεί αυτή η στρατηγική, η ανοδική πορεία του κόμματος θα συνεεχιστεί.

Στο επιτελείο του Χάρη Δούκα θεωρούν ότι επικρατεί το αίτημα για ανανέωση και η επικοινωνιακή του στρατηγική αυτές τις μέρες θα επικεντρωθεί στο πώς το μήνυμά του θα περάσει άμεσα στην κοινωνία.

Αναμφίβολα κρίσιμο ρόλο θα έχει το debate, που όπως λένε από το Επιτελειο του Ν. Ανδρουλάκη η αντιπαράθεση θα είναι πάνω σε προγραμματικές θέσεις όχι μόνο μεταξύ δύο υποψήφιων προέδρων, αλλά και υποψήφιων Πρωθυπουργών. Για ανοικτό διάλογο μιλούν από το επιτελείο του Χ. Δούκα.

Σε ό,τι αφορά τον Παύλο Γερουλάνο και την Άννα Διαμαντοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεχίσουν στην θέση ότι δεν μπορούν να κατευθύνουν τους ψηφοφόρους, ότι οι πολίτες που τους ψήφισαν δεν ποδηγετούνται, αλλά θα υπάρξουν και από τους δύο παρεμβάσεις για να ξεκαθαρίσουν την στάση τους ενοψει του δεύτερου γύρου.

Στο μεταξύ, μετά τις ενωτικές δηλώσεις των υποψηφίων η επόμενη μέρα των αποτελεσμάτων στις  εκλογές στο ΠΑΣΟΚ δημιουργεί νέο γύρο ζυμώσεων.

«Είχα μιλήσει από την αρχή για την άποψή μου ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης πρέπει να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε» τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

«Δείχνει μία ισορροπία και προς το κέντρο και προς την Αριστερά είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό έτσι θα γίνουμε πρώτο κόμμα» ανέφερε ο Παναγιώτης Δουδωνής.

«Το ότι πήγαν 300.000 άνθρωποι δεν είναι πρόβατα που τα στείλανε τα κόμματα. Είναι κομμάτι μεγάλης επιρροής που έχει το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία» υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης.

Την ίδια ώρα, στελέχη παίρνουν ξεκάθαρη θέση ενόψει δεύτερου γύρου. «Με τον Ανδρουλάκη θα μείνουμε ένα μικρομεσαίο κόμμα» είπε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

 




 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: