Σε τρία μέτωπα ο αγώνας με τις φλόγες στην Ηλεία: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Γεράκι Αμαλιάδας, απειλούνται σπίτια * Νέες εστίες σε Πανόπουλο Αρχαίας Ολυμπίας και Μανωλάδα [videos]

Εικόνα από την φωτιά στο Γεράκι Αμαλιάδας, από βίντεο του Ilialive




«Το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Γεράκι Αμαλιάδας είναι πολύ μεγάλο και δυστυχώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσκολεύουν το έργο των εναέριων και επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης»,δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.

  • Όμως και δεύτερη φωτιά εκδηλώθηκε στην Ηλεία, στην περιοχή Πανόπουλου, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, ενώ πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.
  • Την ίδια ώρα ξέσπασε φωτιά και στη Μανωλάδα. Το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε ελώδη περιοχή με καλαμιές

Όπως προσέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, μιλώντας για την φωτιά στο Γεράκι,  «το μέτωπο της φωτιάς κινείται τώρα προς την περιοχή Χάβαρι και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές».

Πράγματι, αργά το μεσημέρι, μήνυμα, μέσω του 112, εστάλη στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της περιοχής Χάβαρι, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Παράλληλα, πριν τις 3 το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι ενισχύθηκαν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή,  προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει δασική έκταση.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 75 πυροσβέστες με τρεις ομάδες δασοκομάντος και 18 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν, τέσσερα ελικόπτερα και επτά αεροπλάνα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, πραγματοποιήθηκε συντονιστική σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια για τη φωτιά στο Γεράκι Ηλείας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν συναρμόδια υπουργεία, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: