Σανίδα σωτηρίας από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή η Κύπρος: Πληρότητα άνω του 90% στις πτήσεις από Τελ Αβίβ, εισιτήριο έως 5.000 δολάρια για ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τη Βηρυτό

Ισραηλινοί που έφθασαν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή. Photo Hellas Journal.




Η επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, ειδικά μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ το βράδυ της Τρίτης, κατέστησε την Κύπρο έξοδο διαφυγής τόσο για Ισραηλινούς όσο και για υπηκόους ξένων χωρών.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Νατάσας Χριστοφόρου στον «Φιλελεύθερο» τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα η ζήτηση σε εμπορικές πτήσεις από το Τελ Αβίβ προς την Κύπρο είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με πολλούς να φτάνουν στη χώρα μας και ακολούθως να αναζητούν εισιτήρια για άλλους προορισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Hermes Airports, το τελευταίο διάστημα, οι πτήσεις από το Τελ Αβίβ έχουν πληρότητες 90-95%, με τους πλείστους που επιβαίνουν σε αυτές να είναι Ισραηλινοί.

Κατά μέσο όρο στα δύο αεροδρόμια υπάρχουν ημερησίως 14 αφίξεις από το Τελ Αβίβ (10 στη Λάρνακα και 4 στην Πάφο).

Πρόκειται, όπως αναφέρθηκε στο philenews, για προγραμματισμένες πτήσεις διαφόρων εταιρειών, οι οποίες μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν κυρίως από Ισραηλινούς υπηκόους που έρχονταν για διακοπές στη χώρα μας.

Πλέον εκατοντάδες άτομα εξασφαλίζουν εισιτήριο για την Κύπρο, με στόχο να βρεθούν σε μια ασφαλή περιοχή.

Πιο δύσκολη είναι η απομάκρυνση από τον Λίβανο, αφού οι πλείστες αεροπορικές εταιρείες έχουν σταματήσει τις πτήσεις τους στη χώρα.

Καθημερινά τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας δύο πτήσεις από τη Βηρυτό οι οποίες εκτελούνται από την Middle East Airlines.

Είναι γι’ αυτό τον λόγο που είναι αυξημένη η ζήτηση κυρίως στη μαρίνα Αγίας Νάπας, αλλά και σε αυτή της Λάρνακας στις οποίες καταφθάνουν πολυτελή γιοτ από τον Λίβανο μεταφέροντας κυρίως ευρωπαίους πολίτες, που δεν χρειάζονται βίζα.

Κάποιοι, μάλιστα, εκμεταλλεύονται την κατάσταση χρεώνοντας από $1.500 έως $5.000, διαφημίζοντας ταξίδια εν πλω προς την Κύπρο μέσω του Tik Tok.

ΠΗΓΗ: philenews.com

Αναχωρεί C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων και των Κυπρίων από τον Λίβανο: Κατόπιν επικοινωνίας του Δένδια με τον Κύπριο ομόλογό του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: