Πράκτορας του Ισραήλ αποδείχθηκε ο αρχηγός της επίλεκτης αντι – Μοσάντ μονάδας των ιρανικών μυστικών υπηρεσιών: Απίστευτη αποκάλυψη από τον πρώην πρόεδρο του Ιράν

epaselect epa11637756 Iranian women clad in black chadors gather near banners depicting (L-R) late Hezbollah leader Hasan Nasrallah, late Iranian President Ebrahim Raisi, late IRGC Lieutenant general and commander of the Quds Force Qasem Soleimani and late IRGC brigadier general Abbas Nilforoushan during an anti-Israeli rally after Iran launched a missile attack against Israel the previous night, in Imam Hussein Square in Tehran, Iran, 02 October 2024. Iran has launched dozens of missiles directed at Israel on 01 October 2024, state media reported quoting the Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC). The attack was a ‘retaliation for different assassinations’ carried out by Israel and ‘the crimes in Palestine and Lebanon’, IRGC said. According to the Israeli army, more than 180 ballistic missiles were fired against Israel from Iran. EPA/ABEDIN TAHERKENAREH




Ο επικεφαλής της μονάδας των ιρανικών μυστικών υπηρεσιών που δημιουργήθηκε με αποκλειστικό σκοπό να βάζει στο στόχαστρο πράκτορες της Μοσάντ που δουλεύουν μυστικά στην Ισλαμική Δημοκρατία, αποδείχθηκε ότι ήταν ο ίδιος ισραηλινός πράκτορας, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Μιλώντας στο CNN Turk, ο Αχμαντινετζάντ υποστήριξε χθες  ότι κι άλλοι 20 πράκτορες της ιρανικής ομάδας πληροφοριών που είναι επιφορτισμένοι με την παρακολούθηση των ισραηλινών κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων στράφηκαν επίσης εναντίον της Τεχεράνης.

Οι φερόμενοι διπλοί πράκτορες παρείχαν στο Ισραήλ ευαίσθητες πληροφορίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τα σχόλιά του.

Ο Αχμαντινετζάντ είπε ότι οι πράκτορες βρίσκονται πίσω από ορισμένες βασικές επιτυχίες της Μοσάντ στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής εγγράφων πυρηνικού προγράμματος το 2018 που μεταφέρθηκαν από την Τεχεράνη στο Ισραήλ και αποκαλύφθηκαν από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Οι πληροφορίες αυτές πιστεύεται ότι ήταν ένας παράγοντας για να πείσει τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αποχωρήσει από την πυρηνική συμφωνία μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων και του Ιράν.

Ο επικεφαλής της μονάδας αντικατασκοπείας αποκαλύφθηκε ως διπλός πράκτορας το 2021, αλλά αυτός και όλοι οι άλλοι φερόμενοι κατάσκοποι της Μοσάντ μπόρεσαν να φύγουν από τη χώρα και τώρα ζουν στο Ισραήλ, ισχυρίστηκε ο Αχμαντινετζάντ, ένας φλογερός λαϊκιστής γνωστός για την σκληροπυρηνικό του αντι-Ισραήλ λόγο και την αντισημιτική ρητορική του. Επίσης, διαβόητος για την βίαιη καταστολή που ακολούθησε την αμφισβητούμενη επανεκλογή του το 2009. Εμποδίστηκε να θέσει ξανά υποψηφιότητα για πρόεδρος νωρίτερα φέτος.

Κι άλλοι Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν στο παρελθόν μιλήσει για τη διείσδυση της Μοσάντ στο Ιράν.

  • Ένας πρώην Ιρανός υπουργός που υπηρέτησε ως σύμβουλος του πρώην προέδρου Χασάν Ροχανί δήλωσε το 2022 ότι ανώτεροι αξιωματούχοι στην Τεχεράνη θα πρέπει να φοβούνται για τη ζωή τους λόγω της «διείσδυσης» της υπηρεσίας κατασκοπείας του Ισραήλ, σύμφωνα με την περσική γλώσσα Manoto με έδρα το Λονδίνο.

Οι ισχυρισμοί του Αχμαντινετζάντ ήρθαν καθώς το Ισραήλ πολεμά την υποστηριζόμενη από το Ιράν, Χεζμπολάχ, στον Λίβανο επιτυγχάνοντας αξιοσημείωτη επιτυχία προφανώς βασισμένη σε στοιχεία και πληροφορίες βαθιά μέσα στο καθεστώς και τις υπηρεσίες του.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, χιλιάδες βομβητές και γουόκι τόκι στελεχών και μελών της Χεζμπολάχ εξερράγησαν στον Λίβανο, τυφλώνοντας ή ακρωτηριάζοντας τουλάχιστον 1.500 μέλη της. Επιπλέον, οι αεροπορικές επιδρομές έχουν σκοτώσει σχεδόν ολόκληρο το ανώτερο επίπεδο της δομής διοίκησης της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης, Χασάν Νασράλα, σε στοχευμένη αεροπορική επιδρομή την περασμένη Παρασκευή στο αρχηγείο της οργάνωσής του στη Βηρυτό.

  • Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien, επικαλούμενη λιβανική πηγή, ανέφερε το Σάββατο ότι το Ισραήλ ενημερώθηκε για την παρουσία του Νασράλα από έναν Ιρανό πληροφοριοδότη.

Αμέσως μετά την είδηση ​​του θανάτου του Νασράλα, οι Ιρανοί οδήγησαν τον Ανώτατο Ηγέτη τους Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σε ασφαλή τοποθεσία.

Τον Ιούλιο, ο πολιτικός ηγέτης της τρομοκρατικής ομάδας της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, σκοτώθηκε από έκρηξη στον VIP ξενώνα του καθεστώτος της Τεχεράνης όπου διέμενε κατά τη διάρκεια επίσκεψης για να παραστεί στην κηδεία του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι. Αν και το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει τον θάνατο του Χανίγιε, το Ιράν έχει δεσμευτεί να αντεπιτεθεί.

  • Μέρες μετά το θάνατο του Χανίγια, το Ιράν συνέλαβε τουλάχιστον 20 άτομα για ύποπτη σχέση με τη δολοφονία, ανέφεραν τότε οι New York Times, επικαλούμενοι δύο Ιρανούς που γνωρίζουν την έρευνα.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ανώτεροι Ιρανοί αξιωματικοί πληροφοριών, στρατιωτικοί αξιωματούχοι και προσωπικό στον ξενώνα που διοικείται από το επίλεκτο Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης, ανέφερε το δημοσίευμα. Οι Ιρανοί φοβήθηκαν ότι μια μεγάλη παραβίαση της ασφάλειας μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων κατέστησε δυνατή την δολοφονία.

  • Μια σειρά από μυστηριώδεις εκρήξεις και άλλες αναποδιές έχουν ταλαιπωρήσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν όλα αυτά τα χρόνια.

Τον Νοέμβριο του 2020, ο κορυφαίος Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας Mohsen Fakhrizadeh δολοφονήθηκε στο Ιράν σε αυτό που αργότερα οι New York Times ανέφεραν ότι ήταν ένα περίπλοκο χτύπημα υπό την ηγεσία μιας ομάδας της Μοσάντ που φέρεται να χρησιμοποίησε ένα ψηφιακό πολυβόλο.

Η Τεχεράνη ισχυρίζεται συχνά ότι ματαιώνει επιχειρήσεις της Μοσάντ στη χώρα, αλλά η ακρίβεια τέτοιων ισχυρισμών είναι αβέβαιη.

Τον περασμένο μήνα, οι Φρουροί της Επανάστασης ισχυρίστηκαν ότι 12 άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι ότι υπηρέτησαν ως πράκτορες που συνεργάζονταν με το Ισραήλ και σχεδίαζαν ενέργειες κατά της ασφάλειας του Ιράν.

Με πληροφορίες από The Times of Israel

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση με τους 7 νεκρούς και 16 τραυματίες χθες στο Τελ Αβίβ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: