«Porcelain War»: Η ιστορία ενός ζευγαριού στην Ουκρανία που μέσα στο πόλεμο ψάχνουν ψήγματα ομορφιάς και συνεχίζουν να κάνουν γλυπτά από προσελάνη -30 διεθνή βραβεία [videos]

Το ζευγάρι των Ουκρανών γλυπτών via youtube




Το «Porcelain War» είναι ένα από τα πιο πολυβραβευμένα και δημοφιλή ντοκιμαντέρ της χρονιάς το οποίο πρόσφατα προβλήθηκε και στις Νύχτες Πρεμιέρες στην Αθήνα.

Μέχρι τώρα έχει αποσπάσει 30 βραβεία σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Σάντανς.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, κέρδισε το κορυφαίο βραβείο καθώς και το Βραβείο Καλύτερου Μοντάζ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Γούντστοκ στη Νέα Υόρκη ενώ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Heartland στην Ινδιανάπολη, κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο Ντοκιμαντέρ, συνοδευόμενο από χρηματικό έπαθλο 20.000 δολαρίων.

Το «Porcelain War», αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού Ουκρανών καλλιτεχνών, του Σλάβα Λεοντίεφ (Slava Leontyev) και της Ανγια Στασένκο (Anya Stasenko), που συνεχίζουν να δημιουργούν γλυπτά από πορσελάνη ακόμη και όταν η χώρα τους δέχεται επίθεση από τη Ρωσία. Ενώ το πρωί ο Λεοντίεφ εκπαιδεύει στρατιώτες, στις ελεύθερες ώρες του ασχολείται με την τέχνη του.

Ο ίδιος υπογράφει την σκηνοθεσία μαζί με τον Μπρένταν Μπελόμο (Brendan Bellomo) ενώ η εκπληκτική κινηματογράφηση φέρει την υπογραφή του Ουκρανού καλλιτέχνη, Αντρέι Στεφάνοφ (Andrey Stefanov).

Σε σενάριο των Μπελόμο, Ανιέλα Σιντόρσκα (Aniela Sidorska) και Πόλα Ντουπρέ Πέσμεν (Paula DuPré Pesmen) η ταινία επικεντρώνεται στην ανθρώπινη ανάγκη να αναζητά επίμονα ψήγματα ομορφιάς εν μέσω πολέμου.

Ο Λεοντίεφ, στο Φεστιβάλ Σάντανς, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Αυτό αγαπώ στην πορσελάνη και αυτό αγαπώ στην Ουκρανία. Μπορείτε να μας σπάσετε, αλλά δεν μπορείτε να μας καταστρέψετε».

Σύμφωνα με το Deadline, αναμένεται να κάνει σύντομα πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα από την Picturehouse το πρώτο τρέιλερ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Στέλλα Αλεβιζοπούλου

«Κράτηστε τον φάρο των ιδανικών του ΟΗΕ αναμμένο»: Εκκληση Γκουτέρες σε όλες τις χώρες να συνεχίσουν να στηρίζουν τον Διεθνή Οργανισμό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: