Η Boeing σε βέρτιγκο: Σαρωτικές απεργίες, απολύσεις 17.000 εργαζομένων και μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις αεροπλάνων – Σε δυσκολία και ο στρατιωτικός βραχίονας

FILE PHOTO A United Airlines Boeing 737 MAX 9 departs from Los Angeles International Airport, in Los Angeles, California, USA, 18 January 2023. EPA/CAROLINE BREHMAN




Την απόφασή της να περικόψει 17.000 θέσεις εργασίας ανακοίνωσε η Boeing «για να ευθυγραμμιστεί με την οικονομική μας πραγματικότητα», καθώς ο ταλαιπωρημένος γίγαντας της αεροδιαστημικής αντιμετωπίζει μια σαρωτική απεργία και τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις από την τελευταία κρίση ασφάλειας.

Η διευθύνουσα σύμβουλος Κέλι Όρτμπεργκ είπε σε ένα email προς το προσωπικό ότι οι θέσεις των στελεχών, των διευθυντών και των υπαλλήλων βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η επιχείρηση προειδοποίησε επίσης για απώλειες στον βραχίονα κατασκευής όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού ενώ θα καθυστερήσει η ημερομηνία παράδοσης του αεροπλάνου της 777X.

Τα νέα έρχονται καθώς η επιχείρηση βρίσκεται σε διαμάχη με το προσωπικό το οποίο προχωράει σε απεργίες ενώ εντείνονται παράλληλα οι ανησυχίες για την ποιότητα των αεροπλάνων της.

Η κ. Ορτμπεργκ είπε στο email ότι η εταιρεία θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της «τους επόμενους μήνες».

«Την επόμενη εβδομάδα, η ομάδα σας θα μοιραστεί πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το τι σημαίνει αυτό για τον οργανισμό σας», είπε.

«Η κατάσταση της επιχείρησής μας και η μελλοντική μας ανάκαμψη απαιτούν σκληρές ενέργειες», πρόσθεσε ο κ. Ortberg.

Εκτός από την περικοπή θέσεων εργασίας, η εταιρεία καθυστερεί επίσης την παραγωγή του 777X της λόγω «των προκλήσεων που αντιμετωπίσαμε στην ανάπτυξη, καθώς και λόγω της παύσης των δοκιμών πτήσης και της συνεχιζόμενης στάσης εργασίας».

«Έχουμε ειδοποιήσει τους πελάτες ότι αναμένουμε τώρα την πρώτη παράδοση το 2026», είπε.

Άνοιξε και περιμένει τo “Γκουαντάναμο της Ιταλίας”: Το… offshore κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αλβανία προκαλεί ανησυχίες και πολλή κριτική

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: