Πολυβόλο Vulcan M61 τοποθέτησε ο ισραηλινός στρατός στα σύνορα με τον Λίβανο: Άμυνα κατά των drones της Χεζμπολάχ * 6.000 βολές ανά λεπτό [videos]

FILE PHOTO: Το Vulcan Cannon μπορεί να ρίξει περίπου 6.000 βολές ανά λεπτό. Screenshot via YouTube@GUNS/




Ο ισραηλινός στρατός [IDF] τοποθέτησε πρόσφατα ένα πυροβόλο Vulcan M61 στα βόρεια σύνορα με τον Λίβανο σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την απειλή των drone στην περιοχή, ανέφερε σήμερα Κυριακή η ισραηλινή εφημερίδα Maariv .

Η ισραηλινή Tamar group είναι η κατασκευάστρια του πολυβόλου.

Τον περασμένο Μάιο, είχε αναφερθεί από το επίσης ισραηλινό Channel 12 ότι το εβραϊκό κράτος εξέταζε το ενδεχόμενο να αγοράσει το σύστημα πυροβόλων από τις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να επεκτείνει την αεροπορική του άμυνα κατά των drones.

Το πυροβόλο έχει έξι κάννες των 20 χλστ η καθεμιά. Μπορεί να πυροβολήσει περίπου 6.000 βολές ανά λεπτό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν το σύστημα αυτό για να προστατεύσουν την πλωτή προβλήτα που είχαν κατασκευάσει προ μηνών στη Λωρίδα της Γάζας για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Το πυροβόλο είχε επίσης χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν στο Ιράκ από τις ΗΠΑ , σημείωσε το Channel 12.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του IDF, μια παλαιότερη εκδοχή του πολυβόλου στάλθηκε για πρώτη φορά στο Ισραήλ από τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του πολέμου του Γιομ Κιπούρ και τέθηκε σε λειτουργία κατά τον Πρώτο Πόλεμο του Λιβάνου.

Το πυροβόλο, το οποίο μπορούσε να μετακινηθεί από μέρος σε μέρος, χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια μάχης στη Βηρυτό στον Πρώτο Πόλεμο του Λιβάνου.

Με πληροφορίες από The Jerusalem Post

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ενημερώνεται συνεχώς από τις μυστικές υπηρεσίες για “την κατάσταση του Ιράν”: Έδωσε εντολή για επιφυλακή και συναγερμό των δυνάμεων στη Μέση Ανατολή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: