«Πνιγμός εντός ύδατος» η αιτία θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ έδειξε η νεκροτομή: Μένει να διακριβωθεί τί προηγήθηκε – Έμφραγμα ή πνευμονικό οίδημα

FILE PHOTO: Ο Τζορτζ Μπάλντοκ στο τελευταίο του ματς την περασμένη Κυριακή κόντρα τον Ολυμπιακό. ΑΠΕ/ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




«Πνιγμός εντός ύδατος» είναι η αιτία θανάτου του 31χρονου διεθνούς ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Τζορτζ Μπάλντοκ, σύμφωνα με τη νεκροτομή που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι σήμερα από τον ιατροδικαστή  στην Ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ελήφθησαν και δείγματα για τοξικολογικές εξετάσεις.

Κατά τη νεκροτομή ελήφθησαν και δείγματα για τοξικολογικές εξετάσεις. Θα χρειαστούν αρκετές ημέρες μέχρι να υπάρξουν αποτελέσματα.

Η νεκροτομή επιβεβαίωσε πλήρως την εικόνα που είχε σχηματίσει ο ιατροδικαστής και κατά την αυτοψία στον χώρο, καθώς μακροσκοπικά είχαν διαπιστωθεί αφρώδεις μικροφυσαλίδες, ένδειξη που παρέπεμπε σε πνιγμό.

  • Μένει να φανεί τι προηγήθηκε, ενώ, κατά τις αρχικές εκτιμήσεις, η εικόνα της σορού παρέπεμπε μακροσκοπικά σε έμφραγμα ή πνευμονικό οίδημα. 

Εκτιμάται ότι ήταν νεκρός για τουλάχιστον 5 ώρες πριν εντοπιστεί. Οι Αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Το χρονικό

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού ανασύρθηκε χθες νεκρός από την πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα.

Τον αναζητούσε η σύζυγός του η οποία μένει στο εξωτερικό μαζί με την κόρη τους, καθώς δεν είχε επικοινωνία μαζί του.

Έτσι, ανήσυχη επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της οικίας στη Διαδόχου Παύλου 35, ο οποίος έφτασε στο σημείο και ύστερα από έρευνα βρήκε τον ποδοσφαιριστή αναίσθητο στην πισίνα.

Ο ιδιοκτήτης ενημέρωσε την Αμεση Δράση και στο σημείο έσπευσε όχημα του αστυνομικού τμήματος Γλυφάδας. Οι αξιωματικοί τον ανέσυραν και έκαναν προσπάθεια ανάνηψης, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Κλήθηκε το ΕΚΑΒ που βεβαίωσε τον θάνατό του και στη συνέχεια την εξέταση της σορού ανέλαβε ο ιατροδικαστής.

Ζήτησε ενός λεπτού σιγή απ’ την Euroleague η ΚΑΕ

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, σοκαρισμένη απ’ την τραγική είδηση του αδόκητου χαμού του Τζορτζ Μπάλντοκ, κατέθεσε αργά το βράδυ της Τετάρτης (9/10) αίτημα στην Euroleague, για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του 31χρονου διεθνή στην αναμέτρηση με την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Πέμπτης (10/10) για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης. Αίτημα που αναμένεται να γίνει αποδεκτό.

 

Τη βαθιά οδύνη τους για το χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ, εξέφρασαν μεταξύ άλλων, όλες οι ποδοσσφαιρικές ομάδες της Ελλάδας, η εθνική Ομάδα, η Εθνική Ομάδα της Αγγλίας και η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μέσα από ανακοινώσεις στους επίσημους λογαριασμούς τους στα social media.

Αλαφούζος:«Τα ΜΜΕ να δείξουν τον δέοντα σεβασμό στη μνήμη του Τζορτζ»

Με προσωπική του δήλωση στην ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ιωάννης Αλαφούζος, ζητάει από τα ΜΜΕ «να εισακούσουν την επιθυμία της οικογένειας και να δείξουν τον δέοντα σεβασμό» σε αυτές τις στιγμές πένθους λόγω του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ.

 

Η ανακοίνωση:

«Σύσσωμη η παναθηναϊκή οικογένεια μαζί με την οικογένεια του δικού μας George, βιώνουμε στιγμές βαρύτατου πένθους. Οφείλουμε όλοι να δείξουμε σεβασμό και να σταθούμε στο πλευρό των οικείων του.

Η ΠΑΕ και εγώ προσωπικά απευθύνουμε έκκληση στα ΜΜΕ να εισακούσουν την επιθυμία της οικογένειας και να δείξουν τον δέοντα σεβασμό.

Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να κινηθούμε νομικά για την προστασία της μνήμης του George.

 

Για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Ιωάννης Αλαφούζος»

 

Παναθηναϊκός: Ακυρώθηκαν οι προπονήσεις της Πέμπτης και της Παρσσκευής

Συγκλονισμένοι άπαντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού, από τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, συναποφάσισαν να ακυρωθούν, τόσο η σημερινή, όσο και η αυριανή προπόνηση της ομάδας.

Οι παίκτες του «τριφυλιού», οι οποίοι δεν έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες, βρέθηκαν το πρωί στο Κορωπί και μετά από μία σύντομη συζήτηση με τους Αλόνσο, Παπαδημητρίου και Τζαβέλα, κρίθηκε προτιμότερο να μην γίνουν οι προπονήσεις, δεδομένης της διαμορφωθείσας κατάστασης από το τραγικό συμβάν.

Ο Ουρουγουανός προπονητής συμφώνησε αμέσως και η επόμενη προπόνηση θα γίνει το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας (14/10).

Σημειώνεται, ότι μόλις έγινε γνωστή η τραγική είδηση για τον θάνατο του Μπάλντοκ, αρκετοί από τους παίκτες της ομάδας, μετέβησαν εχθές το βράδυ στο σπίτι του εκλιπόντος.




 

Νεκρός για τουλάχιστον 5 ώρες μέσα στην πισίνα του σπιτιού του παρέμενε ο Τζορτζ Μπάλντοκ: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον θάνατο του ποδοσφαιριστή [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: