«Πέταξε» δύο βαθμούς ο Παναθηναϊκός στη League Phase του Conference: 1-1 με την Μπόρατς στην Μπάνια Λούκα * Γρήγορο γκολ ο Μπακασέτας, αλλά… [videos]

Μπακασέτας και Μλαντένοβιτς πανηγυρίζουν τον γκολ. Teaser via Glomex@COSMOTE




Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο ο Παναθηναϊκός την πορεία του στη League Phase του Conference League, καθώς έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με την Μπόρατς στο «Gradski Stadion» της Μπάνια Λούκα, ξοδεύοντας με το… καλησπέρα δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά του να μπει στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης.

Το γρήγορο γκολ του Μπακασέτα στο 11’ δεν είχε συνέχεια για τους «πράσινους», καθώς ο Ντεσπότοβιτς στο 50’ έφερε το ματς στα ίσα, με τους «πράσινους» να χάνουν στη συνέχεια πολλές ευκαιρίες για να φτάσουν σε ένα δεύτερο γκολ, με κορυφαία όλων το δοκάρι του Τετέ στο 72’.




Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, χωρίς ιδιαίτερη απειλή απ’ τους Βόσνιους, ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο του αγώνα και στο 11’ πήρε και το προβάδισμα στο σκορ με ένα γκολ, όπου… χάθηκε η μπάλα. Από πολύ ωραίο συνδυασμό των Τζούριτσιτς και Μλαντένοβιτς από αριστερά, ο τελευταίος γύρισε την μπάλα προς την περιοχή κι ο Μπακασέτας με υπέροχο γυριστό σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0 για τους «πράσινους».

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (12’) από κλέψιμο ψηλά κι ασίστ του Μπακασέτα προς τον Σπόραρ στον χώρο, ο Σλοβένος επιθετικός δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Σισκόφσκι.

Η Μπόρατς πάτησε για πρώτη φορά στην περιοχή του Παναθηναϊκού στο 21’ με τον Κουλάσιν να εκτελεί αρκετά μέτρα άουτ από πλάγια δεξιά, ενώ στο 26’ το απευθείας φάουλ του Ντεσπότοβιτς έφυγε λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια του Ντραγκόφσκι.

Στο 43’ από κόρνερ του Τσέριν, ο Μαξίμοβιτς έκανε σουτ μέσα στην περιοχή το οποίο «μπλοκαρίστηκε» απ’ τον Μ. Βούκσεβιτς με τους «πράσινους» να διαμαρτύρονται για χέρι. Στην εξέλιξη της φάσης ο Πελίστρι έκανε δεύτερη προσπάθεια από πλάγια θέση που την έδιωξε ο Σισκόφσκι, ενώ ακολούθως το VAR ενημέρωσε τον διαιτητή Μασίγεφ πως δεν υπήρχε παράβαση στη φάση που είχε προηγηθεί.

  • Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου η Μπόρατς έφερε το ματς στα ίσα, όταν από καλοτραβηγμένο φάουλ του Ερέρα απ’ τα αριστερά, ο Ντεσπότοβιτς σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους στην άμυνα του Παναθηναϊκού και με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.




Δύο λεπτά οι Βόσνιοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ με σουτ του Χερέρα από πλάγια θέση που έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ντραγκόφσκι, ενώ στο 60’ ο Σπόραρ έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν από ωραίο συνδυασμό κι ασίστ του Τζούριτσιτς, ο Σλοβένος επιθετικός πλάσαρε ελάχιστα άουτ από πολύ πλεονεκτική θέση.

Στο 70’ η κάθετη πάσα του Ουναχί προς τον Ιωαννίδη, βρήκε σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ της Μπόρατς, ο οποίος βγήκε και μπλόκαρε πολύ γρήγορα, ενώ στο 72’ το καταπληκτικό σουτ του Τετέ με ένα κοντρόλ στον αέρα, σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Σισκόφσκι.




Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και στο 85’ είχε άλλη μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με τη κάθετη πάσα του Τετέ προς τον Μλαντένοβιτς, ο οποίος πλάσαρε, αλλά ο Μέγερς πρόλαβε να του βάλει την κόντρα διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων από σέντρα του Ουναχί, ο Ιωαννίδης σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους, όμως η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

 

Διαιτητής: Ελχίν Μασίγεφ (Αζερμπαϊτζάν)

Κίτρινες: 47’ Σκόρουπ, 55’ Χερέρα, 82’ Γκουλάσιν – 64’ Σένκεφελντ, 72’ Μαξίμοβιτς, 85’ Ίνγκασον

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΠΟΡΑΤΣ ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ (Μλάντεν Ζίζοβιτς): Σισκόφσκι, Μ. Βούκσεβιτς (68’ Κβρζιτς), Μέγερς, Καρολίνα, Χερέρα, Όγκρινετς, Σκόρουπ (68’ Νικόλοφ), Κουλάσιν, Σάβιτς (88’ Κάβιτς), Σρέσκοβιτς (77’ Χρέλια), Ντεσπότοβιτς (88’ Μάρσετιτς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Μαξίμοβιτς (78’ Αράο), Τσέριν (65’ Τετέ), Πελίστρι (65’ Ουναχί), Μπακασέτας (78’ Μαντσινι), Τζούριτσιτς, Σπόραρ (69’ Ιωαννίδης).

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ
Μπάνια Λούκα, Bosnia And Herzegowina

Καταιγιστικός Ολυμπιακός: 3-0 τη Μπράγκα στο «Καραϊσκάκης» για την 2η αγωνιστική του Europa League με πρωταγωνιστές τους Ροντινέι, Ελ Κααμπί και τον 17χρονο Μουζακίτη [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: