Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη οι εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης. Φωτογραφία via Facebook, @Ecumenical Patriarchate




Η Αυστραλία υποδέχεται την Παρασκευή τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα όπου ο Οικουμενικός Θρόνος εκπροσωπείται από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και τον Αρχιεπίσκοπο της κ. Μακάριο με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της και έκτοτε της συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας και λειτουργίας της.

Κατά τη διάρκεια της 15νθήμερης επίσκεψης ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί τις πόλεις Σίδνεϊ και Μελβούρνη, από την Παρασκευή 4 έως το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024, και να παρευρεθεί σε σειρά επετειακών εκδηλώσεων επί τη ευκαιρία της συμπληρώσεως εκατό ετών από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Κορυφαία γεγονότα ανάμεσα στις εκδηλώσεις αυτές, είναι οι Πατριαρχικές Θείες Λειτουργίες, οι οποίες θα τελεστούν στο Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη, στις 6 και 13 Οκτωβρίου 2024 αντιστοίχως, ενώ ξεχωριστή αναμένεται η μεγάλη συναυλία-Εορτασμός των 100 ετών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στο Seymour Centre, στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ.

Σε μήνυμά του, με αφορμή την ιστορική επίσκεψη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος επισημαίνει τη σημασία αυτής όσο και την ευκαιρία για τους πιστούς και όλον τον Ελληνισμό να λάβουν απευθείας την ευλογία του «Πρώτου της Ορθοδοξίας» στον τόπο που τους φιλοξενεί ως δεύτερη πατρίδα :

«Οι παρούσες γενιές της Ομογένειάς μας διαθέτουν μια σπάνια ευκαιρία να υποδεχθούν στον τόπο όπου έφτιαξαν τη δεύτερη πατρίδα τους, τον Πατριάρχη του Γένους μας, τον θεματοφύλακα της Ορθοδόξου πίστεως, της ιστορίας και των παραδόσεων των προγόνων μας. Στο σεπτό πρόσωπο του Παναγιωτάτου, όπως και στον υψηλό θεσμό που εκπροσωπεί, βλέπουμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας.

Παρακαλώ τον ευσεβή και φιλόχριστο λαό μας να αξιοποιήσει την επικείμενη ευλογητή παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου ανάμεσά μας, ως μια ευκαιρία πνευματικής αναζωογονήσεως, ενισχύσεως και εμπνεύσεως ενόψει των πολλών προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας, στη δεύτερη εκατονταετία της ζωής και πορείας τοπικής μας Εκκλησίας».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος επισκέπτεται για δεύτερη φορά την Αυστραλία, η προηγούμενη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το 1996 και λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο όπου η δραστηριότητα της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας μέσω του προκαθήμενου κ. Μακαρίου έχει συμβάλει στη διαμόρφωση άριστου κλίματος στις σχέσεις με τις Ελληνικές Κοινότητες ανά τη χώρα ενώ ταυτόχρονα έχει επεκτείνει εμφαντικά τις δράσεις στον κοινωνικό και τον πολιτισμικό τομέα μέσω των κοινωνικών και λοιπών οργανισμών της Αρχιεπισκοπής.

Επισημαίνεται επίσης η ανανέωση του ποιμνίου με διαρκώς αυξανόμενη παρουσία στις εκκλησίες της νέας γενιάς, αποτέλεσμα της επίμονης προσπάθειας του Αρχιεπισκόπου να επικοινωνήσει αμεσότερα και απευθείας με τους σύγχρονους φορείς της ελληνικότητας και της πίστης στη μακρινή ήπειρο όπου οι γονείς και οι παππούδες τους μετανάστευσαν σε άλλες, δυσκολότερες εποχές.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Την καθαίρεση των Μοναχών για το σκάνδαλο της Ιεράς Μονής Αββακούμ αποφάσισε το Συνοδικό Δικαστήριο: Τους επανέφεραν στις τάξεις των Μοναχών…

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: