Παραλάβαμε την τιμημένη αιματοβαμμένη σκυτάλη και θα συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι την δικαίωση, τόνισε ο ΥΠΑΜ στο μνημόσυνο των πεσόντων του 211 Τάγματος Πεζικού

FILE PHOTO: Ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου κ. Βασίλης Πάλμας. Photo Stavros Ioannides/PIO




Θα συνεχιστεί ο αγώνας «προάσπισης των αξιών και των ιδανικών που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας υπερβαίνοντας κάθε αντιξοότητα και αντιμετωπίζοντας κάθε πρόκληση», μέχρι την τελική δικαίωση της Κύπρου, τόνισε την Κυριακή ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας, σε επιμνημόσυνο λόγο στο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων του 3ου Λόχου του 211 Τάγματος Πεζικού, που τελέστηκε στην εκκλησία Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί.

Ο κ. Πάλμας, αφού έκανε εκτενή αναφορά στη γενναία αντίσταση που προέβαλε ο 3ος Λόχος του 211 Τάγματος Πεζικού, υπερασπιζόμενος τη Λευκωσία, τόνισε ότι «παραλάβαμε την τιμημένη αιματοβαμμένη σκυτάλη και ανανεώνουμε τον όρκο για διατήρηση του αγώνα που διεξάγουμε, μέχρι την τελική δικαίωση της πολύπαθης πατρίδας μας».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «δεν παραγνωρίζουμε τις αντικειμενικές δυσκολίες, τους περιορισμούς και τις σκοπέλους» και σημείωσε πως «η συνέχιση του αγώνα για δικαίωση αποτελεί οφειλή σ’ αυτούς, που πιστοί στο κάλεσμα, προάσπισαν την ελευθερία και τη εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου, σε αυτούς που θρήνησαν τον χαμό των παιδιών, των εγγονιών, των συζύγων και των πατεράδων τους και χρέος προς εκείνους που μέχρι και σήμερα αναζητούν, με πόνο και αγωνία, απαντήσεις για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων».

Αυτό, τόνισε, «είναι το χρέος μας προς εκείνους που «έφυγαν» με το μαράζι της απελευθέρωσης και της επιστροφής στις κατεχόμενές μας περιοχές».

Αναφερόμενος στην αντίσταση που προέβαλε ο 3ος Λόχος του 211 Τάγματος Πεζικού, ο Υπουργός Άμυνας είπε πως οι άνδρες του με νύχια και με δόντια, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να κρατήσουν την αμυντική τους γραμμή, προσθέτοντας πως αν και αυτό στο τέλος δεν κατέστη δυνατό, με την αυτοθυσία και την αυταπάρνηση που επέδειξαν έγραψαν σελίδες αξιοθαύμαστης λεβεντιάς και αντίστασης.

Συνεχίζοντας είπε ότι στο πλάι τους είχαν τον τοπικό πληθυσμό, ο οποίος κατά τη διάρκεια των μαχών τους ενίσχυε με τρόφιμα και άλλα υλικά και τους εμψύχωνε να συνεχίσουν να μάχονται για την προάσπιση της πατρώας γης.

Σημείωσε ότι κατά τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής οι άνδρες του 3ου Λόχου συνέχισαν να μάχονται, υπερβάλλοντας τις δυνάμεις τους για να αποτρέψουν τον εχθρό να κυριεύσει την πρωτεύουσα, λέγοντας ότι αγωνίστηκαν με ηρωισμό και αυτοθυσία, σε έναν εν πολλοίς προδομένο και άνισο αγώνα, προσφέροντας τη ζωή τους στον βωμό του καθήκοντος προς την πατρίδα και ποτίζοντας με το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας της.

Περαιτέρω ανέφερε ότι ο 3ος Λόχος του 211 Τάγματος Πεζικού μέτρησε βαρύτατες απώλειες στον συγκλονιστικό αγώνα υπεράσπισης των βορείων προαστίων της πρωτεύουσας.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: