Οργή και εκνευρισμός στην ΕΛ.ΑΣ από τη διαρροή του οργανογράμματος του Ελληνικού FBI: Ξεκινά έρευνα των «αδιάφθορων» [video]

FILE PHOTO: Περιπολικά της Αστυνομίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ




Έρευνα από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαρροή των 550 ονομάτων των στελεχών που θα συμμετάσχουν στο οργανόγραμμα του ελληνικού FBI, της νέας υπηρεσίας της ΕΛΑΣ διατάχθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως ήταν αναμενόμενο μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους υπήρξε αντίδραση τόσο από τους αστυνομικούς όσο και από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Η έρευνα ξεκίνησε το μεσημέρι της 15ης Οκτωβρίου όταν σε ιστοσελίδα διέρρευσε τόσο το οργανόγραμμα όσο και τα προσωπικά στοιχεία των περίπου 550 στελεχών. Μετά από λίγη ώρα το συγκεκριμένο δημοσίευμα κατέβηκε.

Ωστόσο, η ζημιά είχε γίνει. Έχει διαταχθεί έρευνα από τους αδιάφθορους της αστυνομίας και περιμένουμε τα αποτελέσματα», σημείωσε ο αστυνομικός συντάκτης της ΕΡΤ Κώστας Παπαδόπουλος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το δημοσίευμα ανέφερε όχι μόνο τα ονόματα των αστυνομικών που θα στελεχώσουν τη νέα υπηρεσία αλλά και λεπτομέρειες όπως τον αριθμό μητρώου τους.
«Η στελέχωση της υπηρεσίας θα γίνει από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που ήδη υπηρετούσε σε κεντρικές υπηρεσίες που ασχολούνταν με σοβαρά εγκλήματα του Ποινικού Κώδικα και με οργανωμένο έγκλημα.




Αυτοί θα στελεχώνουν την υπηρεσία αυτή, αλλά θα συνδράμει οποιαδήποτε άλλη ειδική μονάδα της Αστυνομίας» είχε δηλώσει σχετικά στο EΡΤΝews η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας για τη νέα υπηρεσία.

Το θέμα προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις καθώς τίθεται ζήτημα ασφαλείας των αστυνομικών που θα στελεχώσουν τη νέα υπηρεσία.

Με ανακοινωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κάνει λόγο για «απαράδεκτη διαρροή προσωπικών στοιχείων αστυνομικών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ως Ένωση αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, καταγγέλλουμε τη δημοσίευση-διαρροή προσωπικών στοιχείων εκατοντάδων συναδέλφων μας από συγκεκριμένο ιστότοπο.

Δεν μας ενδιαφέρει επ’ ουδενί αν πρόκειται για λάθος ή αν κάποιοι θεώρησαν τη δημοσίευση ως «αποκλειστικές πληροφορίες», το μόνο που μας αφορά είναι η κατάληξη, αφού τα ακριβή στοιχεία αστυνομικών μιας νεοϊδρυθείσας Υπηρεσίας η οποία στο μέλλον θα παίξει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του εγκλήματος, έγιναν προσβάσιμα στους πάντες…

Ως Ε.ΑΣ.Υ.Α. από την πλευρά μας, από κοινού με το νομικό μας τμήμα, επεξεργαζόμαστε ήδη την προσφυγή στις ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες ώστε να διασφαλίσουμε τα μέλη μας.

Κλείνοντας, αρνητική και αγλεινή εντύπωση μας έχει προκαλέσει η εκκωφαντική, έως αυτή τη στιγμή, σιωπή της Ηγεσίας για το όλο περιστατικό !!!».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr, ρεπορτάζ Κώστας Παπαδόπουλος

Μία κοινωνία σε παράκρουση: Έβαλε τα σκυλιά του να επιτεθούν στον ενοικιαστή του γιατί αρνήθηκε να αποχωρήσει από το διαμέρισμά του

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: