Ομοβροντία του Βρετανικού Τύπου για τον αγώνα του Γουέμπλεϊ: Δίκαιη η νίκη της Ελλάδας, έκανε μεγάλη εμφάνιση, σοβαρά λάθη των «τριών λιονταριών»

epa11653068 A digital screen shows the England and Greece soccer emblems ahead of the UEFA Nations League soccer match between England and Greece at Wembley Stadium in London, Britain, 10 October 2024. EPA/ANDY RAIN




Για δίκαιη νίκη της Ελλάδας απέναντι στην Αγγλία, για την αποφασιστικότητα των Ελλήνων διεθνών καθώς και για σοβαρά λάθη των «τριών λιονταριών» (της εθνικής ομάδας της Αγγλίας) και του προπονητή τους, γράφει ο αγγλικός Τύπος.

«Αυτό ακριβώς άξιζε η Ελλάδα. Μεγάλη εμφάνιση υπό τις πιο απαιτητικές συνθήκες. Ήταν υπέροχη από την αρχή μέχρι και το τέλος. Νίκησε την Αγγλία για πρώτη φορά στην ιστορία της και αφιέρωσε την επιτυχία στον Τζορτζ Μπάλντοκ», έγραψε η «Guardian».

Η ιστοσελίδα «Athletic» στάθηκε στην εκπληκτική αμυντική λειτουργία της εθνικής Ελλάδας, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα πέτυχε την πρώτη της νίκη κόντρα στην Αγγλία και μια από τις πιο μεγάλες της ιστορίας της». Από την πλευρά του, το BBC έκανε και αυτό αναφορά στον Μπάλντοκ, λέγοντας ότι «οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έδωσαν και την ψυχή τους για να τιμήσουν τη μνήμη του».

Το «Sky Sports» έκανε λόγο για μια «δίκαιη νίκη της Ελλάδας, η οποία περιορίζει σε μεγάλο βαθμό τις ελπίδες του Λι Κάρσλεϊ να παραμείνει στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας». Εντυπωσιακός ήταν ο τίτλος της «Sun», που ανέφερε πως «η ομάδα τράκαρε στον ελληνικό τοίχο», σημειώνοντας πως η τακτική του Κάρσλεϊ ήταν λανθασμένη.

Η «Daily Mail» γράφει για την «ελληνική τραγωδία της Αγγλίας», κάνοντας λόγο για «δράμα που κρίθηκε αργά στο Γουέμπλεϊ», ενώ αναφέρθηκε και στα τρία ακυρωθέντα για οφσάιντ γκολ της εθνικής ομάδας. Τέλος, η «Telegraph» ήταν πιο αυστηρή στην κριτική της κάνοντας λόγο για τον «περίεργο σχηματισμό του Κάρσλεϊ, που ξεφτιλίστηκε στο Γουέμπλεϊ».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΘΚΕ/ΜΚ
Κύπρος Λευκωσία 

«Αυτή η νίκη ήταν για τον George»: Ύμνοι από τα διεθνή ΜΜΕ για την Εθνική με συγκινητικές αναφορές για τον αδικοχαμένο Μπάλντοκ [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: