Όλα τα μάτια στο El Clasico: Τιτανομαχία με κομμένη την ανάσα ή θα συνεχιστεί το αήττητο σερί της Ρεάλ; Οι συγκρίσεις, τα στατιστικά και τα “ατού” Μπάρτσα και Γκαλάκτικος [videos]

FILE PHOTO: epa10247449 FC Barcelona’s Robert Lewandowski (C) in action against Real Madrid players Eder Militao (L) and Dani Carvajal (R) during El Clasico, the Spanish LaLiga soccer match between Real Madrid and FC Barcelona in Madrid, Spain, 16 October 2022. EPA/Sergio Perez




Υπάρχουν πολλά να πει κανείς σε κάθε El Clasico, αλλά ο αγώνας αυτού του Σαββάτου μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα  [22:00 ώρα Ελλάδος] είναι ιδιαίτερα σημαντικός με τη Ρεάλ να βρίσκεται στα πρόθυρα για γράψει ξανά ιστορία.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι απέχει μια νίκη ή μια ισοπαλία για να ισοφαρίσει το μεγαλύτερο αήττητο σερί της La Liga.

  • Η πρωταθλήτρια Ισπανίας ηττήθηκε τελευταία φορά πριν από 13 μήνες και 42 αγώνες.

Είναι πολύ ενδιαφέρον λοιπόν που ο επόμενος αγώνας της είναι εναντίον της ιστορικής αντιπάλου της Μπαρτσελόνα, η οποία κατέχει επί του παρόντος το απόλυτο ρεκόρ των 43 αήττητων αγώνων μεταξύ 2017 και 2018.

 

Βαλβέρδε και Βινίσιους – στατιστικά πίσω από την πορεία της Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε πειστικά με 3-1 από την αντίπαλη Ατλέτικο Μαδρίτης στις 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Έκτοτε έχει σημειώσει 31 νίκες, 11 ισοπαλίες και μηδέν ήττες.

Η πορεία της την έφτασε στον τίτλο της La Liga της περασμένης σεζόν, τον οποίο κέρδισε με 10 βαθμούς διαφορά, και παρέμεινε επίσης αήττητη σε όλο το Champions League, του οποίου το τρόπαιο  σήκωσαν νικώντας την Μπορούσια Ντόρτμουντ στον τελικό.

Όσον αφορά το «προσωπικό» των Galacticos, ο αμυντικός χαφ από την Ουρουγουάη, Φεντερίκο Βαλβέρδε, που συχνά παραβλέπεται ο σπουδαίος ρόλος του, υπήρξε καθοριστικός παράγοντας στην πορεία της Ρεάλ, παίζοντας σε όλους τους αγώνες εκτός από έναν.

Εν τω μεταξύ, κανείς δεν έχει σκοράρει περισσότερα γκολ πρωταθλήματος για τους “Μαρένχες” από εκείνη την ήττα στην Ατλέτικο από τον Βινίσιους Τζούνιορ,  με 19.

Ο Άγγλος μέσος Τζουντ Μπέλιγχαμ είναι ο επόμενος καλύτερος με 14 γκολ.

Πώς συγκρίνεται η πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα;

Η Μπαρτσελόνα πρέπει να νικήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης το Σάββατο για να διατηρήσει το στέμμα της.

Το ρεκόρ των κορυφαίων της La Liga ξεκίνησε με τη νίκη με 3-2 εναντίον της Ρεάλ Σοσιεδάδ τον Απρίλιο του 2017 και τελείωσε όταν έχασαν με 5-4 από τη Λεβάντε τον Μάιο του 2018, με άλλα λόγια χωρίς αυτά τα δύο παιχνίδια θα έμεναν αήττητοι για μια ολόκληρη σεζόν.

Αν συγκρίνουμε τα δύο σερί, επιθετικά η ομάδα της Μπαρτσελόνα πριν έξι χρόνια,  έχει το προβάδισμα.

Ο επιθετικός της Μπάρτσα, Λιονέλ Μέσι, ήταν σε εξαιρετική φόρμα κατά τη διάρκεια του σερί των 43 αγώνων, έχοντας 58 συμμετοχές σε γκολ. Για σύγκριση, ο Βινίσιους και ο Μπέλιγχμαν έχουν μέχρι στιγμής συνδυαστικά 48.

Η Μπαρτσελόνα σημείωσε επίσης περισσότερες νίκες (34 έναντι 31 της Ρεάλ) και πήρε περισσότερους βαθμούς (111 προς 104). αν και η Ρεάλ έχει παίξει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Στην άμυνα, η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να υπερηφανεύεται για περισσότερα καθαρά γκολ, με 23 σε σύγκριση με 19 της Μπαρτσελόνα και λιγότερα γκολ που δέχτηκε (27 για τη Ρεάλ και 33 για τη Μπάρτσα).

Επιπλέον, η Ρεάλ έχει συνέχεια στο πλευρό της  τον Αντσελότι να έχει επιβλέπει όλη την πορεία της, ενώ ο Ερνέστο Βαλβέρδε αντικατέστησε τον Λουίς Ενρίκε ως προπονητής της Μπαρτσελόνα στο τέλος της σεζόν 2016-17.

Θα φτάσει λοιπόν η Ρεάλ Μαδρίτης στο μαγικό νούμερο 43;

Η φόρμα είναι με το μέρος τους. Έχει αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα τρεις φορές από την αρχή του σερί τους και έχει  κερδίσει και τις τρεις φορές (δύο φορές στο πρωτάθλημα και μία στον τελικό του ισπανικού Supercopa).

Εάν φύγει αλώβητη  από το Σαντιάγο Μπερναμπέου το Σάββατο, μποροεί  στη συνέχεια να αρχίσει να στοχεύει  στο ρεκόρ των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης – στα 53 – ρεκόρ που έθεσε η Μπάγερν Μονάχου τον Μάρτιο του 2014.

Με πληροφορίες από BBC

Ποιος είσαι, ο Μέσι; Ο μισθός του Αργεντίνου σταρ ξεπερνά στο σύνολό τους τις μισθοδοσίες των 22 από τις 29 ομάδες του MSL * $20,4 εκατ. χωρίς εξτρά και συμφωνίες με εταιρίες…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: