Ο Βρετανός ΥΠΕΞ Ντέιβιντ Λάμι συνομίλησε με τον Ισραηλινό και τον Ιρανό ομόλογό του με σκοπό την αποτροπή της κλιμάκωσης: Νέα αεροπορική επιδρομή στον Λίβανο

epaselect epa11687147 People inspect a damaged building after an Israeli strike on the Haret Saida neighborhood, Sidon, Lebanon, 27 October 2024. EPA, STRINGER




Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Λάμι δήλωσε ότι μίλησε ξεχωριστά, με τους ομολόγους του από το Ισράηλ και το Ιράν, επιδιώκοντας να αποτρέψει την κλιμάκωση που θα οδηγούσε σε έναν «καταστροφικό» περιφερειακό πόλεμο.

«Σήμερα, είχα σημαντικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών (Ίσραελ Κατζ) και τον Ιρανό (Αμπάς Αραγτσί). Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να πιέζει για αποκλιμάκωση και τον τερματισμό των συγκρούσεων στον Λίβανο και τη Γάζα» ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

«Ένας περιφερειακός πόλεμος θα ήταν καταστροφικός και δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», πρόσθεσε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή από ισραηλινά πλήγματα σε τρεις κοινότητες του νοτίου Λιβάνου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, καθώς ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει εδώ και πάνω από έναν μήνα τα προπύργια της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 38 τραυματίστηκαν στο Χάρετ Σάιντα, άλλοι επτά στο Αΐν Μπάαλ και πέντε στο Μπουρτζ αλ Σεμάλι.

Νωρίτερα, το υπουργείο ανέφερε ότι στο Αΐν Μπάαλ σκοτώθηκαν τρεις διασώστες μιας οργάνωσης που συνδέεται με το σιιτικό κόμμα Αμάλ, σύμμαχο της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, από «επιδρομή του ισραηλινού εχθρού στην έδρα της Ένωσης Αλ Ρισάλα».

Με πληροφορίες Reuters, AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία, Βηρυτός, Λίβανος

Επιβεβαιώνεται στην Λιθουανία ότι οι Σοσιαλδημοκράτες προηγούνται στον δεύτερο γύρο των εκλογών: Φέρεται να κερδίζουν 33 έδρες, επιπλέον των 20 του πρώτου γύρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: