Ο Τραμπ επικονωνεί συχνά με τον Πούτιν, ενώ ως πρόεδρος του είχε στείλει τεστ Covid ενώ στις ΗΠΑ υπήρχε έλλειψη αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο Μπομπ Γούντγουορντ

FILE PHOTO: Donald J. Trump and Russia’s President Vladimir Putin talk during a family photo session at the Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) Economic Leaders’ Meeting in Da Nang, Vietnam, 11 November 2017 (reissued 28 June 2018). On 28 June 2018, a bilateral meeting of US President Trump and Russian President Putin is confirmed to take place on 16 July 2018 in Helsinki, Finland. EPA/JORGE SILVA / POOL *** Local Caption *** 53890296




Ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε κρυφά τεστ ανίχνευσης για την Covid-19 στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν όταν ήταν στον Λευκό Οίκο, εν μέσω της πανδημίας και ενώ στις ΗΠΑ υπήρχε έλλειψη, αποκαλύπτει ένα νέο βιβλίο του Μπομπ Γούντγουορντ, ενός θρύλου της αμερικανικής δημοσιογραφίας.

Ο Γούντγουορντ, που καταγράφει τα παρασκήνια του Λευκού Οίκου εδώ και μισό αιώνα για λογαριασμό της εφημερίδας Washington Post, είχε αποκαλύψει μαζί με τον Καρλ Μπερνστάιν το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ που οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον το 1974. Στο νέο βιβλίο του, που τιτλοφορείται «War» και θα κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου, γράφει επίσης ότι ο Τραμπ διατήρησε προσωπική σχέση με τον Πούτιν, παρά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ενώ φιλοδοξούσε να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που είχαν πρόσβαση στο βιβλίο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δέχτηκε τα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού και όρκισε τον Ντόναλντ Τραμπ να μην πει τίποτα: «θέλω να μην το πείτε σε κανέναν, ο κόσμος θα θυμώσει μαζί σας, όχι μαζί μου», φέρεται να του είπε τότε.

Ένας σύμβουλος που θέλησε να τηρηθεί η ανωνυμία του υποστήριξε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε κρυφά με τον Πούτιν έως και επτά φορές αφού έφυγε από τον Λευκό Οίκο το 2021. Στις αρχές του 2024 ζήτησε από έναν συνεργάτη του να βγει από το γραφείο του, στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας, για να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Ρώσο πρόεδρο.

«Καμία από αυτές τις ιστορίες που επινόησε ο Μπομπ Γούντγουορντ δεν είναι αληθινές, είναι η δουλειά ενός ανθρώπου πραγματικά φρενοβλαβή και ανισόρροπου», αντέδρασε ο Στίβεν Τσέουνγκ, ένας εκπρόσωπος του Τραμπ, προσθέτοντας ότι το βιβλίο «μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για χαρτί υγείας».

Η Κάμαλα Χάρις, η αντίπαλος του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, εξέφρασε την αγανάκτησή της. «Όλος ο κόσμος στην Αμερική έδινε αγώνα για να πάρει τα τεστ (…) και αυτός ο τύπος τα στέλνει στη Ρωσία, σε έναν δολοφόνο δικτάτορα, για προσωπική του χρήση; Δεν είναι παρά μόνο το πιο πρόσφατο παράδειγμα του ποιος είναι ο Τραμπ», σχολίασε η νυν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

«Μπίμπι, δεν έχεις στρατηγική»: Ο Μπάιντεν ούρλιαξε στον Νετανιάχου, τον είπε «γα@@νο ψεύτη» και «που@@ς γιό» * Αποκαλύψεις από βιβλίο κορυφαίου Αμερικανού δημοσιογράφου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: