Ο Πρόεδρος της Γαλλίας και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας τηλεφώνησαν στον Νετανιάχου: Καταδίκασαν την απόπειρα κατά της ζωής του, του ευχήθηκαν για τα γενέθλια του!

FILE PHOTO: Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε αεροπορική βάση. Φωτογραφία Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו via Facebook




Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησαν χθες Δευτέρα, για να ευχηθούν χρόνια πολλά για τα γενέθλια στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου και να καταδικάσουν σθεναρά την απόπειρα κατά της ζωής του.

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, που δημοσιοποιήθηκε χθες το βράδι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ιδιαίτερους χαιρετισμούς απέστειλαν επίσης ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό στην Ιερουσαλήμ χθες, και ο Αυστριακός Καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ, όπως και πέντε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ με τα οποία συναντήθηκε και ο Πρωθυπουργός τη Δευτέρα.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ εξέφρασαν το σοκ τους στον πρωθυπουργό για την επίθεση εναντίον του. Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Μάικ Τζόνσον τηλεφώνησε επίσης στον πρωθυπουργό και εξέδωσε ειδική καταδίκη για την απόπειρα κατά της ζωής του.

Ο πρωθυπουργός απάντησε με απόλυτη σαφήνεια στον Σαμαρά, δεν τίθεται θέμα συνάντησής, διευκρινίζει η κυβέρνηση: ΑΟΖ -υφαλοκρηπίδα στην ελληνοτουρκική ατζέντα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: