Ο Παύλος Γερουλάνος έχασε για 858 ψήφους: Δεν θα “κατευθύνει” τους ψηφοφόρους του σε κανένα υποψήφιο, όσοι με ψήφισαν είχαν άποψη, δεν τους έσπρωξε κανείς… (video)

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος, ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή νέας ηγεσίας του κόμματος, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




«Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ μίλησαν και η απόφασή τους είναι σεβαστή. Να συγχαρώ τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Δούκα που περνούν στον δεύτερο γύρο», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος για το αποτέλεσμα του α΄ γύρου των εσωκομματικών εκλογών.

Ευχαρίστησε τους 300.000 που προσήλθαν στη κάλπη, όσους τον ψήφισαν και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στην υποψηφιότητά του.

«Αύριο ξεκινά μια νέα ημέρα, εδώ είμαστε για να συνεχίσουμε τον αγώνα για το καλό της παράταξης.

Δεν νομίζω ότι οι πολίτες που θα έρθουν να ψηφίσουν, χρειάζεται να κατευθυνθούν προς την όποια κατεύθυνση.

Η μάχη είναι ακόμη ανοιχτή. Όσοι με ψήφισαν είχαν άποψη, δεν τους έσπρωξε κανείς, δεν νομίζω ότι περιμένουν από εμένα να τους πω τι να ψηφίσουν», υπογράμμισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

  • Κατρίνης: Οι πολίτες θα κρίνουν ελεύθερα και ανεπηρέαστα ποιος θα ηγηθεί της παράταξης

“Με τη συμμετοχή τους οι πολίτες, στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή προέδρου του κόμματος, οι οποίοι ξεπέρασαν τις 300.000, δυναμώνουν το κίνημα μας”, δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης έξω από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον κόσμο που τον τίμησε με τη ψήφο του και συνεχάρη τους δύο συνυποψηφίους του, Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα, για την είσοδο τους στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Ο κ. Κατρίνης, ερωτηθείς αν θα δηλώσει στήριξη σε έναν από τους δύο υποψηφίους, αρνήθηκε κατηγορηματικά τονίζοντας ότι “το ποιός θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα”.

  • Νάντια Γιαννακοπούλου: Ημέρα νίκης για το ΠΑΣΟΚ

«Σήμερα είναι μια ημέρα νίκης για το ΠΑΣΟΚ. Οι 300.000 μέλη και φίλοι που συμμετείχαν στη διαδικασία έστειλαν ισχυρό μήνυμα επαναφοράς του κινήματος με την κοινωνία», ανέφερε η Νάντια Γιαννακοπούλου για το αποτέλεσμα του α΄ γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Η κ. Γιαννακοπούλου σημείωσε πώς «το πιο σημαντικό είναι η ενότητα. Ανοιξα έναν δρόμο που ήδη αποδίδει καρπούς. Θα είμαι μπροστά στην πρώτη γραμμή γιατί αυτό οφείλω σε όσους με εμπιστεύτηκαν. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα δώσουμε τον αγώνα μας για την αντίληψη που έχω για την ανανέωση και την ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα δρέπουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας που πρώτη ξεκίνησα το βράδυ των ευρωεκλογών».

«Επωμιζόμαστε τη μεγάλη ελπίδα να μην τους απογοητεύσουμε και να γίνουμε πλειοψηφικό ρεύμα που θα είναι ισχυρή αντιπολίτευση. Έχουμε μια εβδομάδα, το ποιος θα εκλεγεί έχει την αξία του και τον συμβολισμό του,» κατέληξε.

  • Τα τελικά αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών

Πρώτος σε ψήφους και με διαφορά οκτώ μονάδων από τον δεύτερο αναδείχθηκε στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την ηγεσία της παράταξης, ο νυν αρχηγός του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τον Χάρη Δούκα.

Ειδικότερα στο 100% της ενσωμάτωσης και σε σύνολο 302.822 ψήφων έλαβαν:

Νίκος Ανδρουλάκης: 29,64% και 89.200 ψήφους

Χάρης Δούκας: 21,41 % και 64.490 ψήφους

Παύλος Γερουλάνος: 21,12% και 63.632 ψήφους

Άννα Διαμαντοπούλου: 19,52% και 58.899 ψήφους

Μιχάλης Κατρίνης : 6,03% και 18.163 ψήφους

Νάντια Γιαννακοπούλου: 2,29% και 6.890 ψήφους

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Πρώτος με διαφορά ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχει εξασφαλίσει την θέση του μονομάχου στον β΄ γύρο: Μάχη ανάμεσα σε Δούκα και Γερουλάνο για την δεύτερη θέση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: