Ο Νετανιάχου και ο Ερντογάν είναι η ίδια όψη του νομίσματος: Το ερώτημα είναι ποιος είναι χειρότερος από τον άλλο! Είναι και οι δύο εισβολείς και καταχτητές…

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – Λευκωσία

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, Πρωθυπουργός του Ισραήλ, έχει προ πολλού ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου καλώντας όλους τους βασικούς και μη παίκτες της περιοχής να μπουν μέσα. Θέλει να τελειώνει με τους αντιπάλους, αλλά δεν σκέφτεται ποσώς ότι μπορεί να τελειώσει και τη χώρα του, το λαό του.

Προφανώς και δεν τον νοιάζει.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, χωρίς να μπορεί να αντέξει μια νηφάλια προσέγγιση και στη λογική «όσοι δεν επικροτούν τις πράξεις μας είναι εχθροί» κήρυξε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «persona non grata» και του απαγορεύει την είσοδο στη χώρα!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γενικός Γραμματέας δέχεται επίθεση από το Τελ Αβίβ. Κι αυτό επιβεβαιώνει τη νοοτροπία που χαρακτηρίζει το καθεστώς του Νετανιάχου.  Η απαγόρευση εισόδου, δήλωσε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ,  Ίσραελ Κατζ, οφείλεται στην «αποτυχία» του Γκουτέρες  να καταδικάσει «απερίφραστα» τη μαζική πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ.

  • «Όποιος δεν μπορεί να καταδικάσει απερίφραστα την αποτρόπαια επίθεση του Ιράν  κατά του Ισραήλ, όπως έκαναν σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου, δεν αξίζει να πατήσει το πόδι του σε ισραηλινό έδαφος», ανέφερε ο Κατζ στο «Χ».

Δεν θέλουν τον Γκουτέρες στο Ισραήλ. Αλλά δεν είναι τον Γενικό Γραμματέα προσωπικά που δεν θέλουν, αλλά τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών. Δεν θέλουν να ακούσουν καμία παραίνεση να σταματήσει αυτός ο παράλογος πόλεμος. Καμία αναφορά στο Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Νετανιάχου που καταστρέφει την χώρα του και την περιοχή για να διασωθεί πολιτικά μοιάζει πολύ με τον Ερντογάν, ο οποίος επίσης είναι αιχμάλωτος των προσωπικών του φιλοδοξιών.

Ο Ερντογάν προωθεί έναν επεκτατικό σχεδιασμό, ο οποίος έχει μεν προηγηθεί της εμφάνισης του στο πολιτικό προσκήνιο, αλλά προφανώς και ο νυν Πρόεδρος της Τουρκίας τον έχει αναβαθμίσει και εδραιώσει καθιστώντας το «όραμα» του αδιαπραγμάτευτο. Το κοινό τους σημείο, εξάλλου, είναι ότι αμφότεροι ηγούνται κατοχικών δυνάμεων.

Βρισκόμαστε σε μια περιοχή, μια γειτονιά, στην οποία βιώνει συνεχώς ένα γεωπολιτικό ανταγωνισμό. Βρίσκεται σε μια συνεχή ανακατανομή ισχύος. Διεξάγονται αιματηρές συγκρούσεις επικράτησης.

Και στο πλαίσιο αυτό, «νομιμοποιείται» ένας υπουργός Εξωτερικών, του Ισραήλ στην προκειμένη περίπτωση ( θα μπορούσε να ήταν της Τουρκίας), να λέγει στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ότι «το Ισραήλ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τους πολίτες του και να υπερασπίζεται την εθνική του αξιοπρέπεια, με ή χωρίς τον Αντόνιο Γκουτέρες». Με κόστος την καταστροφή!

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Πολύ ορθά έπραξε ο Πρόεδρος της Κύπρου… Η παύση της ηγεσίας της Αστυνομίας, η εκδρομή και οι παγωμένες μπύρες: Κατά τα άλλα, τι θα συμβεί αν δεν αρέσει το μενού στον Τατάρ;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: