Ο Νετανιάχου απαιτεί “φούλ πόλεμο”, ο κ. Μπάιντεν πήγε σε γάμο και ο σκληρός Γκάλαντ εκλήθη στο Πεντάγωνο: Ο Μιχάλης Ιγνατίου στο δελτίο ειδήσεων του Omega Κύπρου (video)

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, ανταποκριτής της Hellas Journal και του Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, με την παρουσιάστρια ειδήσεων Στάλω Γρηγορίου. Φωτογραφία από το κανάλι Omega




Το ερώτημα για το πότε θα αρχίσει ο νέος -και πιθανότατα περιφερειακός- πόλεμος δεν μπορεί να απαντηθεί από αυτή τη μεριά του πλανήτη. Ο Λευκός Οίκος “συμβουλεύει”, όπως είπε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, δεν αποφασίζει

Μόνο ο “εχθρός” του Αμερικανού Πλανητάρχη, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου και οι στενοί συνεργάτες του γνωρίζουν την απάντηση για την ημέρα και την ώρα που θα πραγματοποιηθεί το κτύπημα του Ισραήλ εναντίον του Ιράν.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν πήγε το Σάββατο σε γάμο εκτός Ουάσιγκτον και από χθες το βράδυ βρίσκεται ακόμα στο Καμπ Ντέιβιντ.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι απαιτείται να βρίσκεται στο Λευκό Οίκο για να συμφωνήσει με το αίτημα του Ισραήλ για να κτυπηθούν όλοι οι στόχοι που προτείνει, δηλαδή και τα πυρηνικά εργοστάσια και οι ενεργειακές εγκαταστάσεις και οι στρατιωτικές βάσεις.

Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι ο Λευκός Οίκος διαφωνεί με την απόφαση του Ισραήλ να επιτεθεί στις εγκαταστάσεις πυρηνικών αλλά συζητά ένα κτύπημα εναντίον των πηγών ενέργειας.

Άρα μέχρι αυτή τη στιγμή και με τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας, δεν βλέπω και δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία της Ουάσιγκτον και Τελ του Αβίβ. Αλλά αυτό δεν θα σταματήσει τον Νετανιάχου να προχωρήσει. Έχει εξασφαλίσει σχεδόν τη συναίνεση όλων των πολιτικών κομμάτων και παρατάξεων, στο Ισραήλ.

Υπάρχει και μία άλλη εξέλιξη που ίσως βάλει σε “παύση” τα σχέδια για το ανεμενόμενο κτύπημα στου Ισραήλ: Πληροφορηθήκαμε ότι ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν αποφάσισε να καλέσει στην Ουάσιγκτον τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γιόαβ Γκάλαντ. Η συνάντηση τους θα πραγματοποιηθεί στο Πεντάγωνο.

Αναμένουμε να έρθει στην αμερικανική πρωτεύουσα την Τρίτη το βράδυ, η συνάντηση θα γίνει την επόμενη μέρα. “Θα έχει συζητήσεις για τις συνεχιζόμενες εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή”, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου την Κυριακή το μεσημέρι.

Η ανακοίνωση έγινε εν μέσω φημών ότι το Ισραήλ θα κτυπήσει άμεσα το Ιράν. Θα είναι η απάντηση για την ιρανική πυραυλική επίθεση την περασμένη Τρίτη. Να υπενθυμίσουμε ότι η Τεχεράνη κτύπησε το Εβραϊκό Κράτος με περισσότερους από 180 βαλλιστικούς πυραύλους.

Μέχρι της στιγμής δεν επιβεβαιώνεται από την Ουάσιγκτον η αναμενόμενη επίθεση του Ισραήλ. Ίσως, λόγω και της επίσκεψης του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ στο Πεντάγωνο, να έχει αναβληθεί η επίθεση. Εκτός αν γίνει τις επόμενες δύο ημέρες.

Όπως σημειώσαμε και στην αρχή, μόνο ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μπορεί να απαντήσει.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η σχέση Μπάιντεν και Νετανιάχου είναι στο ναδίρ ενόψει της ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν και αυτό είναι μέγα πρόβλημα: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στo δελτίο ειδήσεων του Σκάι (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: