Ο κυκλώνας Όσκαρ κτύπησε στην Κούβα, άφησε πίσω του έξ νεκρούς δήλωσε ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο 50% των νοικοκυριών της Αβάνας

epa11673371 People walk down a street during a blackout, in Havana, Cuba, 20 October 2024 (issued 21 October 2024). EPA, ERNESTO MASTRASCUSA




Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κούβα εξαιτίας του πλήγματος του κυκλώνα Όσκαρ, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο κουβανός πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ.

«Δυστυχώς, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, χάθηκαν έξι ανθρώπινες ζωές στην κοινότητα Σαν Αντόνιο ντελ Σουρ», στην επαρχία Γουαντάναμο (ανατολικά), δήλωσε ο αρχηγός του κράτους κατά τη διάρκεια ομιλίας του που αναμεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Οι μισοί κάτοικοι της Αβάνας έχουν και πάλι ηλεκτρικό ρεύμα, ανακοίνωσε χθες η εταιρία ενέργειας της κουβανικής πρωτεύουσας, τέσσερις ημέρες μετά την κατάρρευση του δικτύου που προκάλεσε σχεδόν πλήρη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα.

“Αυτή την ώρα, λειτουργούν 172 κυκλώματα, κάτι που αντιπροσωπεύει ισχύ 317 μεγαβάτ”, δήλωσε η εταιρία ηλεκτρισμού της Αβάνας σε αναφορά της που δημοσιεύτηκε στη δημόσια ενημερωτική πύλη Cubadebate, προσθέτοντας ότι εν λόγω αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αφορά “σχεδόν 50% των πελατών”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Αβάνα, Cuba

Νέα επίθεση του Ισραήλ στη Συρία, “κόλαση” στη Βηρυτό: Το Τελ Αβίβ υποστηρίζει ότι σκότωσε αξιωματούχο, που ήταν αρμόδιος για τη χρηματοδότηση της Χεζμπολάχ (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: