Ο Κασπάροφ παίρνει δώρο τη σημαία των Ρώσων λεγεωνάριων που πολεμούν κατά του Πούτιν στην Ουκρανία: Στην διάσκεψη των Ρώσων αντικαθεστωτικών στο Βίλνιους

Ο Γκάρι Κασπάροφ φωτογραφίζεται με την σημαία των αντικαθεστωτικών Ρώσων λεγεωνάριων που πολεμούν στην Ουκρανία. Photo via X@Garry Kasparov/




Το 13ο Φόρουμ της Ελεύθερης Ρωσίας, η μεγαλύτερη πλατφόρμα για τη ρωσική αντιπολίτευση, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο, στο Βίλνιους.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε εξέχοντες Ρώσους και διεθνείς εμπειρογνώμονες, πολιτικούς, δημόσια πρόσωπα, συγγραφείς, οικονομολόγους, δημοσιογράφους, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και εκπροσώπους από την Ουκρανία, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

  • «Καλούμε όλους όσοι θεωρούν το καθεστώς του Πούτιν παράνομο, τον πόλεμο που διεξήγαγε εναντίον της Ουκρανίας εγκληματικό και που υποστηρίζουν επίσης άνευ όρων την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Ανάμεσα στους μετέχοντες στο φόρουμ ο θρύλος του σκακιού και επιφανής αντιφρονών και πολέμιος του Πούτιν, ο Γκάρι Κασπάροφ, ο οποίος έκανε σχετική ανάρτηση στα social media.

Στην φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση ο Κασπάροφ φαίνεται να δέχεται ως δώρο τη σημαία της “Λεγεώνας Ελεύθερη Ρωσία”, μιας αντικαθεστωτικής οργάνωσης με ένοπλο πυρήνα πολλά μέλη της οποίας πολεμούν δίπλα στους Ουκρανούς εναντίον των Ρώσων. Νίκη για την Ουκρανία Ελευθερία για τη Ρωσία, γράφει ο Κασπάροφ, και ποζάρει με την σημαία την οποία έχουν υπογράψει οι λεγεωνάριοι που πολεμούν στην Ουκρανία.

Το φόρουμ συζήτησε  «μια ενοποιημένη, σαφή φόρμουλα για τη νίκη της Ουκρανίας», τη διχασμένη ρωσική πολιτική μεταναστευτική κοινότητα και την αντίσταση κατά του Πούτιν.

Οι συμμετέχοντες διερεύνησαν  επίσης τα πιθανά αποτελέσματα της «παγκόσμιας αντιπαράθεσης» μεταξύ δημοκρατικών συμμαχιών και δικτατοριών, πώς οι Ρώσοι αντιπολιτευόμενοι μπορούν να υποστηρίξουν την Ουκρανία και τους Ρώσους εθελοντές που πολεμούν στις δυνάμεις της και τι «ακολουθεί για τις απελευθερωμένες ρωσικές συνοριακές περιοχές».

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: