Διπλωματικό θρίλερ πριν την απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν: Ο υπουργός Άμυνας Γκάλαντ δεν πάει στην Ουάσιγκτον με απόφαση Νετανιάχου – «Πρώτα θα μιλήσω με τον Μπάιντεν»

FILE PHOTO: epa11436564 Israeli Defense Minister Yoav Gallant (L) and US Secretary of Defense Lloyd Austin (2-L) observe the playing of the national anthem of Israel by a US military band during an honor cordon at the Pentagon in Arlington, Virginia, USA, 25 June 2024. US Secretary of Defense Lloyd Austin met with Israeli Defense Minister Yoav Gallant at the Pentagon and discussed the ongoing situation in Gaza and Israeli military operations in the region. EPA/MICHAEL REYNOLDS




Όπως έγινε γνωστό από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, το ταξίδι του υπουργού Άμυνας στις Ηνωμένες Πολιτείες ακυρώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, γεγονός που έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο πολιτικό στερέωμα του Ισραήλ.

Η είδηση έγινε γνωστή καθώς ακόμη συνεδρίαζε το υπουργικό συμβούλιο εξετάζοντας τις επιλογές για την απάντηση της Ιερουσαλήμ στο Ιράν.

  • Το ταξίδι του υπουργού Άμυνας Γίοαβ Γκάλαντ στις ΗΠΑ αναβλήθηκε λόγω των όρων της τελευταίας στιγμής που επέβαλε ο πρωθυπουργός , αναφέρουν οι ειδησεογραφικοί ιστότοποι Haaretz και Walla.

Την ακύρωση του ταξιδιού επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανακοινώνοντας  ότι ο Γιόαβ Γκάλαντ ακύρωσε τα σχέδια για επίσκεψη στο Πεντάγωνο την Τετάρτη, προσθέτοντας  ότι ανυπομονεί να τον υποδεχθεί αργότερα.

  • «Μόλις ενημερωθήκαμε ότι ο υπουργός Γκάλαντ θα αναβάλει το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον», είπε η Σαμπρίνα Σινγκ σε συνέντευξη Τύπου, ερωτηθείς σχετικά για την εξέλιξη.

Ο Γκάλαντ επρόκειτο να πετάξει τις επόμενες ώρες και επρόκειτο να συναντηθεί αύριο με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ,Λόιντ Όστιν.

Δημοσιεύματα απόψε ανέφεραν ότι ο Νετανιάχου είπε στον Γκάλαντ ότι η επίσκεψη δεν εγκρίνεται έως ότου ο Νετανιάχου μιλήσει με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας εγκρίνει την προγραμματισμένη απάντηση του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση του Ιράν την περασμένη εβδομάδα.

Ο επικεφαλής του κόμματος Εθνικής Ενότητας Μπένι Γκαντζ επέκρινε τον  Νετανιάχου ότι επέβαλε όρους της τελευταίας στιγμής για το ταξίδι του υπουργού Άμυνας στις ΗΠΑ, ενόψει των αναμενόμενων αντιποίνων του Ισραήλ για την πυραυλική επίθεση του Ιράν την περασμένη εβδομάδα.

Ο Γκαντς, πρώην υπουργός Πολέμου, ο οποίος αποχώρησε από την κυβέρνηση εν καιρώ πολέμου πριν από μήνες, επειδή, όπως είπε, ο Νετανιάχου εμπλέκει πολιτικά και άλλα ζητήματα στη διαχείριση του πολέμου, γράφει στο Twitter ότι «η ακύρωση του ταξιδιού του υπουργού Άμυνας στις ΗΠΑ βλάπτει την εθνική ασφάλεια σε μια κρίσιμη στιγμή. την ασφάλειά μας, για προσωπικούς και πολιτικούς λόγους».

«Ένας πρωθυπουργός που είχε την ασφάλεια του Ισραήλ ως κορυφαία προτεραιότητά του θα είχε στείλει τον υπουργό Άμυνας» και «θα συντόνιζε τα μηνύματα μαζί του», υποστηρίζει ο Γκαντς..

https://hellasjournal.com/2024/10/israilini-epidromi-sti-siria-se-periochi-tis-damaskou-opou-vriskete-i-presvia-tou-iran-plirofories-gia-travmaties-video/

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: