Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ μίλησε με τον σκληρό Γκάλαντ και στη συνέχεια έστειλε μήνυμα στην Τεχεράνη: Το Ιράν να μην ανταποδώσει τα ισραηλινά πλήγματα

Secretary of Defense Lloyd J. Austin III meets with soldiers assigned to the 2nd Brigade Combat Team, 1st Infantry Division and U.S. Army Europe and Africa’s 7th Army Training Command supporting combined arms training of Ukrainian armed forces battalions in Grafenwoehr, Germany. Credit: Army Staff Sgt. Jordan Sivayavirojna, National Guard




Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν προειδοποίησε την Τεχεράνη να μην ανταποδώσει τις ισραηλινές επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Ιράν.

Συμπλήρωσε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, χθες Σάββατο, υπογράμμισε τις ευκαιρίες που προκύπτουν για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Το Ιράν δεν πρέπει να κάνει το λάθος να ανταποδώσει τα ισραηλινά πλήγματα», τα οποία θα πρέπει να σηματοδοτήσουν τον τερματισμό των εκατέρωθεν επιθέσεων, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Υποστράτηγος Πατ Ράιντερ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν (Lloyd J. Austin III) μίλησε με τον Ισραηλινό Υπουργό Άμυνας Γιοάτ Γκάλαντ (Yoav Gallant) σήμερα (χθες) για να συζητήσουν τα πλήγματα ακριβείας των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της νύχτας σε στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε -όπως έκανε στον απόηχο της θρασύδειλης επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου- τη σιδηρή δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην ασφάλεια του Ισραήλ και την υποστήριξη του δικαιώματός του να αμύνεται.

Ο υπουργός Ώστιν επεσήμανε την πρόσφατη ανάπτυξη ενός συστήματος Terminal High-Altitude Area Defense (THAAD) στο Ισραήλ ως παράδειγμα αυτών των δεσμεύσεων.

Ο υπουργός τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι καλά τοποθετημένες για να υπερασπιστούν τις δυνάμεις, τις εγκαταστάσεις και τους εταίρους των ΗΠΑ σε όλη την περιοχή και είναι αποφασισμένες να αποτρέψουν οποιονδήποτε παράγοντα από το να εκμεταλλευτεί τις εντάσεις ή να επεκτείνει τη σύγκρουση στην περιοχή.

Είπε στον υπουργό ότι το Ιράν δεν πρέπει να κάνει το λάθος να απαντήσει στα πλήγματα του Ισραήλ, τα οποία θα πρέπει να σηματοδοτήσουν το τέλος αυτής της ανταλλαγής.

Ο υπουργός συζήτησε επίσης τις ευκαιρίες που υπάρχουν τώρα για τη χρήση διπλωματίας για να μειώσει τις εντάσεις στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας απελευθέρωσης ομήρων και κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και μια συμφωνία στον Λίβανο που επιτρέπει στους αμάχους και στις δύο πλευρές της Γαλάζιας Γραμμής να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

«Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια υγειονομική κρίση λόγω των περιορισμών στις αμβλώσεις»: Η Κάμαλα Χάρις φέρνει ξανά στο προσκήνιο το θέμα των εκτρώσεων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: