Ο Γκάλαντ μίλησε για το επόμενο στάδιο του πολέμου: “Έχουμε καταστρέψει την Χεμπολάχ και πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στην ολοκλήρωση της αποστολής”…[video]

epa11671331 Smoke rises following Israeli airstrikes on the southern Lebanese town of Khiam, along the Lebanese-Israeli border, taken from Marjaayoun, Lebanon, 20 October 2024. According to the Lebanese Ministry of Health, more than 2,400 people have been killed and over 11,400 others have been injured in Lebanon since the start of recent escalations of hostilities. EPA, STR




Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, μίλησε για το επόμενο στάδιο του πολέμου κατά τη διάρκεια μιας κυριακάτικης αξιολόγησης της κατάστασης με την 98η Μεραρχία στα βόρεια σύνορα, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, ο Γκάλαντ συζήτησε την πρόοδο που σημείωσαν τα στρατεύματα στην αποστολή τους για την εξάρθρωση των υποδομών της Χεζμπολάχ και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Ισραηλινού Στρατού κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης. Μιλώντας στους στρατιώτες και τα στελέχη τόνισε: “Όχι μόνο νικάμε τον εχθρό [Χεζμπολάχ], αλλά τους καταστρέφουμε διαλύοντας τις σήραγγες, τις αποθήκες όπλων και τις υποδομές τους. Το αποτέλεσμα είναι σαφές – στα μέρη που η Χεζμπολάχ προετοιμάστηκε να Χρησιμοποιούνται ως βάσεις εκτόξευσης για επιδρομές σε [ισραηλινές] κοινότητες, τώρα υπάρχουν στρατεύματα των IDF που διεξάγουν επιχειρήσεις».

“Στόχος μας είναι να “καθαρίσουμε” πλήρως την περιοχή των υποδομών της Χεζμπολάχ έτσι ώστε οι βόρειες κοινότητες του Ισραήλ να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να ξαναχτίσουν τις ζωές τους. Πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

“Έχουμε κρατούμενους της Χεζμπολάχ που μοιράζονται πληροφορίες. Μας έχουν ενημερώσει για τον μεγάλο φόβο που νιώθουν – ότι υπάρχει κάτι εδώ που δεν μπορούν να χειριστούν. Η Χεζμπολάχ καταρρέει.”

Το Ισραήλ «καταστρέφει» τις θέσεις της Χεζμπολλάχ «σε όλα τα χωριά κατά μήκος των συνόρων» μεταξύ των δύο χωρών. «Ουσιαστικά μετακινούμαστε από μια κατάσταση ήττας του εχθρού σε μια κατάσταση καταστροφής – ανατινάζοντας σήραγγες, ανατινάζοντας αποθήκες πυρομαχικών, διαλύοντας τη Χεζμπολλάχ», δήλωσε.

«Όχι μονάχα αυτή τη στιγμή πολεμούμε τον εχθρό, αλλά τον καταστρέφουμε σε όλα τα χωριά κατά μήκος των συνόρων, θέσεις που η Χεζμπολάχ ήθελε να χρησιμοποιήσει ως βάσεις για επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ», είπε χαρακτηριστικά.

«Πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στην ολοκλήρωση της αποστολής, αν και υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν. Ο IDF προετοιμάζεται για περαιτέρω ενέργειες, αλλά πρωτίστως εκτελούν σωστά αυτή την επιχείρηση», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.

Το επιτελείο των υπηρεσιών πληροφοριών της Χεζμπολάχ και υπόγειο εργοστάσιο κατασκευής όπλων στη Βηρυτό βομβάρδισε η ισραηλινή αεροπορία: Νεκροί 3 αξιωματούχοι στον νότο [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: