Ο ανόητος(;) Φειδίας και οι παρενέργειες του: Οι ενέργειές του ξεφεύγουν από τη σφαίρα του προσωπικού του εξευτελισμού και επηρεάζουν αρνητικά και καταστρεπτικά την Κύπρο

FILE PHOTO: Ο ευρωβουλευτής, Φειδίας Παναγιώτου, που εσχάτως κατέστη εξαιρετικά επικίνδυνος για τα συμφέροντα της Κύπρου, κατέβηκε στις ευρωεκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος, όταν κατέθεσε την υποψηφιότητά του για τις Εκλογές ανάδειξης μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2024, συνοδευόμενος από τον ιερέα πατέρα του. Φωτογραφία Σταύρος Ιωαννίδης, ΓΤΠ, PIO




Του ΑΝΔΡΕΑ ΜΟΡΦΙΤΗ – Λευκωσία

Στο άρθρο μου του περασμένου Ιουνίου προσπάθησα να αναλύσω το φαινόμενο Φειδίας ως ένα αποτέλεσμα της απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών στην Πατρίδα μας και συμβούλευσα τον νεοεκλεγέντα – τότε – Ευρωβουλευτή μας:

«. . . να έχει κατά νουν ότι θα εκπροσωπήσει κατά το 1/6 την Πατρίδα του στον σημαντικό, από κάθε άποψη, θεσμό της Ευρωβουλής για να βγάλει ασπροπρόσωπη τη χώρα  που θα αντιπροσωπεύσει».

Φαίνεται πως ο αλεξιπτωτιστής της πολιτικής όχι μόνο δεν έχει συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της αποστολής του και του χρέους έναντι της Πατρίδας του αλλά αντίθετα ενεργεί και συμπεριφέρεται με ελαφρύτητα, ηλιθιότητα, λαϊκισμό και ανευθυνότητα.

Αν τα χαρακτηριστικά αυτά είχαν επίδραση μόνο πάνω στον εαυτό του και τη φήμη του, ουδόλως θα με ενδιέφερε τόσο εμένα όσο και τους συμπατριώτες μου. Τέτοιος είναι, τέτοιος δείχνει!

  • Όμως οι πρόσφατες δηλώσεις και ενέργειές του ξεφεύγουν από τη σφαίρα του προσωπικού του εξευτελισμού και επηρεάζουν αρνητικά και καταστρεπτικά αυτή τούτη την Πατρίδα μας.

Σύμφωνα με τα γραφόμενα στα Μ.Κ.Δ., ο Ευρωβουλευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας που εκλέγηκε με βάση το Σύνταγμα της χώρας του, θεάθηκε να απολαμβάνει τη διαμονή του σε κλεμμένο ξενοδοχείο της ημικατεχόμενης Πατρίδας του δηλώνοντας μάλιστα περήφανος για το κατόρθωμά του.

Επίσης σε συνεντεύξεις του υποστήριξε ότι μέχρι τώρα γνώριζε την μισή ιστορική αλήθεια για τις πολιτικές εξελίξεις που οδήγησαν στη σημερινή μας τραγωδία αφού-όπως ισχυρίζεται-  το 1963 φέραμε , με δική μας υπαιτιότητα ,το νησί μας σε διχοτόμηση.

Δεν είμαι βέβαιος εάν ο Φειδίας γνωρίζει καλή ανάγνωση και έχει αντίληψη των κειμένων που διαβάζει,  όπως επίσης αμφιβάλλω αν έχει την ανωτερότητα και την ευαισθησία να ασχοληθεί σε βάθος με τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν με βάση τη σχεδιασθείσα από το βαθύ κράτος της τουρκίας διχοτόμηση της Κύπρου σύμφωνα με το σχέδιο του τούρκου διπλωμάτη Νιχάτ Ερίμ το 1956.

Αυτά όμως για τον νεοφώτιστο πολιτικάντη Φειδία είναι  ψιλά γράμματα αφού όλος ο βίος και η πολιτεία του είναι βασισμένα  το τικ – τοκ .

Πιθανολογώ ότι η επιπολαιότητα, ο λαϊκισμός, η ελαφρύτητα, η ανωριμότητα αλλά και η άγνοιά του τον έχει οδηγήσει στις αγκάλες των προπαγανδιστών της τουρκίας  και του κατοχικού μορφώματος αφού με την ασύγγνωστες δηλώσεις του χύνει νερό στο μύλο της τουρκικής προπαγάνδας.

  • Τροφή στην τουρκική προπαγάνδα φαίνεται να έδωσαν οι τοποθετήσεις του ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου τις τελευταίες μέρες, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι μας έχουν μάθει τη μισή αλήθεια σε σχέση με το Κυπριακό.
  • Τη στιγμή ακριβώς που έγραφα το παρόν άρθρο, μια φίλη μου έστειλε την ακόλουθη ανταπόκριση .

Την αναδημοσιεύω αυτούσια:

«Ο οργανισμός νεαρών Τουρκοκυπρίων αναμεταδίδει τις δηλώσεις του δίδοντας συγχαρητήρια για τις απόψεις του. .Ο κ. Παναγιώτου καλεσμένος σε ελλαδικό μέσο ενημέρωσης επανέλαβε το σλόγκαν που είχε πει και σε βίντεο το οποίο ανάρτησε με τουρκοκύπριο influencer ανήμερα της επετείου της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής του 1974.

Συγκεκριμένα, την ατάκα ότι μας έχουν μάθει τη μισή αλήθεια σχετικά με τα γεγονότα στο Κυπριακό.

Ο οργανισμός, λοιπόν, Young Turkish Cypriots, Νεαροί Τουρκοκύπριοι, συγχαίροντας τον κ. Παναγιώτου, ανέβασε το απόσπασμα με τίτλο «Η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση είπε ψέματα και λέει μόνο τη μισή αλήθεια», όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

«Συγχαρητήρια»

Ακολουθεί το κείμενο με το οποίο οι Νεαροί Τουρκοκύπριοι συνοδεύουν τις δηλώσεις του Φειδία Παναγιώτου:

«Ο ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου προκαλεί σάλο στην ελληνοκυπριακή κοινωνία»

«Η [ελληνοκυπριακή κυβέρνηση] είπε ψέματα και μας είπε μόνο τη μισή αλήθεια!»

»Συγχαρητήρια στον Ελληνοκύπριο ευρωβουλευτή @FidiasCyprus που βγήκε ζωντανά στην τηλεόραση και δήλωσε για άλλη μια φορά ότι η ελληνοκυπριακή κοινωνία έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου.

»Απευθύνθηκε στους παρουσιαστές της τηλεόρασης και ρώτησε «Τι συνέβη στην Κύπρο το 1963;» Και επισήμανε ότι η Türkiye δεν παρενέβη τυχαία το 1974.»

  • Στο πρόσωπο λοιπόν  του ανιστόρητου νεαρού οι τουρκικές πολιτικές επιδιώξεις βρήκαν ανέλπιστο σύμμαχο και ένα συνεχιστή της φιλοτουρκικής πολιτικής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που πήρε τη σκυτάλη από τον προκάτοχο του Νιαζι Κιζιλγιουρέκ. .

Ναι! Γιατί ο Νιαζί Κιζίλγκουρέκ, ένας μορφωμένος και άρτια καταρτισμένος ακαδημαϊκός και πολιτικός υπέσκαπτε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Κυπριακή Δημοκρατία και προσπαθούσε με αριστοτεχνικό τρόπο να αποδομήσει την Ελληνικότητα της Κύπρου και να διαστρεβλώσει, όπως τον βόλευε,  την τρισχιλιετή Ελληνική Ιστορία της Κύπρου.

Με μαεστρία και μεθοδικότητα, προωθούσε εντέχνως τα τουρκικά συμφέροντα στο Ευρωκοινοβούλιο, προωθώντας με πείσμα την εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας στην Ε.Ε. και  όχι μόνον

Αντίθετα ο δικός μας, ο πολύς Φειδίας, θεωρώντας τον εαυτό του αυθεντία και μοναδικότητα στο είδος του, προσπαθεί να πρωτοτυπήσει και να βρει το ρόλο του αναμασώντας και επαναλαμβάνοντας ηλίθια επιχειρήματα και ανήκουστες πολιτικές θεωρίες.

Αυτά εν ολίγοις περί Φειδία.

Εκείνο όμως που θα πρέπει να μας απασχολήσει ιδιαίτερα και να μας προβληματίσει σοβαρά είναι οι παρενέργειες του φαινομένου Φειδία στη δημόσια ζωή του τόπου μας.

Ο τικ-τοϊκός νεαρός έχει δημιουργήσει στα Μ.Κ.Δ. χιλιάδες «οπαδούς» που προωθούν και διοχετεύουν στην κοινή γνώμη δηλητηριώδη συνθήματα και καλλιεργούν μια άνευ προηγουμένου αρρωστημένη  πολιτική και κοινωνική νοοτροπία με ανυπολόγιστες, καταστροφικές επιπτώσεις.

  • Προσωπικά δεν αφιερώνω χρόνο στα τικ-τοκ – όπως τα ονομάζουν- αλλά για σκοπούς του παρόντος άρθρου ζήτησα και μου έδειξαν μερικές αναρτήσεις .  Διάχυτη η αγραμματοσύνη της πλειοψηφίας από τα συντακτικά και ορθογραφικά λάθη, ανάγλυφη η πνευματική φτώχεια και η πολιτιστική μας υποκουλτούρα, εμφανής η έλλειψη πολιτικού ήθους , εξώφθαλμος ο φανατισμός σε όλα τα θέματα.

Είναι συνοπτικά ο αντικατοπτρισμός της κοινωνικής και πολιτικής μας παθογένειας που ολοένα διευρύνεται και εδραιώνεται.

Ο Φειδίας-  άθελα ή ηθελημένα – ηγείται μιας άθλιας νεοκυπριακής υφέρπουσας νοοτροπίας που τη χαρακτηρίζει το μένος εναντίον της Ελλάδας, η αυτοενοχοποίηση του Κυπριακού Ελληνισμού, η αθώωση της τουρκικής εγκληματικότητας και η προώθηση της τουρκικής προπαγάνδας.

Ο Φειδίας και οι οπαδοί του θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν ότι υποσκάπτουν και προδώνουν τον αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού για δικαίωση και ναρκοθετούν τις προσπάθειες όλου ανεξαίρετα του πολιτικού κόσμου της Κύπρου και της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

Για τον Φειδία και τους οπαδούς του είναι άγνωστες οι έννοιες της Πατρίδας και του Έθνους, είναι αμελητέοι οι ορισμοί της ορθόδοξης διπλωματίας και της πολιτικής ηθικής, είναι ξεπερασμένες οι πρακτικές της πολιτικής και κοινωνικής ευπρέπειας.

Αυτό που προωθούν σίγουρα είναι ένα πολιτικό «κιτσαριό» πρωτοφανές σε σύγχρονα κράτη και προηγμένες κοινωνίες. Να μας ζήσουν και να τους χαιρόμαστε!

* Ανδρέας Μορφίτης
Αντιπρόεδρος Κεντρικού Συμβουλίου
Κυπριακού Κέντρου Μελετών
14/10/2024

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο Φειδίας με τον ναργιλέ και το μπουρνούζι σε ελληνικό(;) ξενοδοχείο στην κατεχόμενη Κερύνεια: Δύο εξοργιστικά βίντεο όπου δικαιολογείται για το εθνικό ατόπημα… Έλεος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Κατακαημένη Κύπρος… Πως να βρεις το δίκιο σου όταν οι “δικοί” σου σε πολεμούν εκ των έσω; Ο Φειδίας και η Ερατώ …”ανταγωνίζονται” για να αθωώσουν την Τουρκία!

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Πενήντα πέτρινα χρόνια: Φοβάμαι ότι η κατοχή της Κύπρου φωλιάζει στις ψυχές, το πνεύμα και τις συνειδήσεις των ανθρώπων και αυτή είναι η μεγάλη τραγωδία…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: