Ο 45χρονος γιός του Μπιν Λάντεν εκδιώχθηκε από τη Γαλλία: Ζωγράφος, παντρεμένος με Βρετανίδα, ζούσε στη Νορμανδία, αλλά άρχισε να εκθειάζει τον πατέρα του [videos]

O Ομάρ μπιν Λάντεν via youtube




Μετά από αρκετά χρόνια δαμονής στη Γαλλία, ο γιος του τρομοκράτη Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν έχει πλέον δικαίωμα εισόδου στη χώρα.

Το ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπρούνο Ρετάιγ την Τρίτη, αναφέροντας ότι είχε εκδώσει διοικητική απαγόρευση κατά του Ομάρ Μπιν Λάντεν, του «πρεσβύτερου γιου» του ηγέτη της Αλ Κάιντα και ο οποίος διέμενε στη Νορμανδία.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο Ομάρ Μπιν Λάντεν, 43 ετών, είχε «έδρα στην Ορνέ για αρκετά χρόνια ως σύζυγος ατόμου με βρετανική υπηκοότητα». Το 2023, μετά από σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα εναντίον του που τον κατηγορούσαν ότι υποστήριξε την τρομοκρατία, ο νομάρχης της Ορν του κοινοποίησε ότι είναι υποχρεωμένος να εγκαταλείψει τη γαλλική επικράτεια (OQTF) και πέτυχε την αποχώρησή του.

Σε επαφή με τη Le Figaro, ο Μποβό επιβεβαιώνει ότι το Διοικητικό Δικαστήριο επικύρωσε αυτήν την απόφαση τη Δευτέρα και ότι ο ενδιαφερόμενος, ο οποίος έφυγε από τη Γαλλία το 2023, βρίσκεται πλέον ενώπιον της απόφασης του υπουργού, ότι δε δικαούνται να επιστρέψει στη Γαλλία «για οποιονδήποτε λόγο .”

Ο Ομάρ Μπιν Λάντεν εργάστηκε ως ζωγράφος στη Νορμανδία για αρκετά χρόνια, μιλώντας κατά καιρούς στα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το Le publicateur Libre, το OQTF συντελέσθηκε μετά από ένα tweet στις 2 Μαΐου 2021, για τη 10η επέτειο από τον θάνατο του πρωταγωνιστή της 11ης Σεπτεμβρίου, επαινώντας τη μνήμη του.

«Η ιστορία γράφεται μόνο με το αίμα αυτών των ανθρώπων – για να διηγηθεί την ιστορία αυτών των μαρτύρων που έγραψαν ιστορία, έχτισαν έθνη και έφεραν δόξα. Το αίμα τους είναι η σανίδα σωτηρίας της πίστης μας μέχρι την ημέρα της κρίσης. Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε ο γιος του τρομοκράτη από τον λογαριασμό του στο Twitter, που έχει πλέον ανασταλεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο Ομάρ Μπιν Λάντεν κατηγορήθηκε για υπεράσπιση της τρομοκρατίας και αφέθηκε ελεύθερος στο τέλος της διαδικασίας, πριν εκδιωθεί.

Mε πληροφορίες από lefigaro.fr

Κανείς πλέον δεν θα πετά κέρματα στην Φοντάνα Ντι Τρέβι: Ο δήμος της Ρώμης εγκαθιστά καλαθάκι… για όσους θέλουν να κάνουν ευχή αφήνοντας τον οβολό τους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: