Νέα τραγωδία με μετανάστες ανοικτά της Κω: Τέσσερις νεκροί, δύο ανήλικα παιδιά ανάμεσά τους, 27 οι διασωθέντες* Διάσωση και στον θαλάσσιο χώρο της Γαύδου

FILE PHOTO: Σκάφος του Λιμενικού σε περιπολία. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα αγόρια, ανασύρθηκαν νεκρά από τη θαλάσσια περιοχή Φωκά της Κω, μετά από πτώση μεταναστών που επέβαιναν σε λέμβο στη θάλασσα. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η πτώση τους προκλήθηκε πιθανότατα από λάθος του χειριστή του σκάφους.

Έως αυτή τη στιγμή από τη θαλάσσια περιοχή έχουν διασωθεί 27 άνθρωποι, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Οι διασωθέντες έχουν δηλώσει ότι στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 31 άτομα.

Στο μεταξύ 96 μετανάστες έχουν διασωθεί έως τώρα από φορτηγό πλοίο στη θαλάσσια περιοχή 21 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου, μετά από τη βύθιση σκάφους που τους μετέφερε.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, στο σημείο διεξάγονται έρευνες από δύο πλωτά του λιμενικού, 6 παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Στη φυλακή ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας, ελεύθεροι με όρους οι άλλοι τέσσερεις κατηγορούμενοι* Πάνω από 16 ώρες κράτησε η απολογία τους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: