«Ναι», ο Ντόναλντ Τραμπ είναι φασίστας θεωρεί η Κάμαλα Χάρις: Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό μετά την κατηγορία κατά του πρώην προέδρου από πρώην σύμβουλο του

epa11677921 Vice President and current Democratic presidential nominee Kamala Harris speaks about recent statements from John Kelly, former President Trump’s chief of staff, that Trump would rule like a ‘fascist’, from Harris’s residence at the Naval Observatory in Washington, DC, USA, 23 October 2024. EPA, JIM LO SCALZO POOL




Η Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις δήλωσε χθες πως «ναι», θεωρεί πως ο πρώην Πρόεδρος και αντίπαλος της στις προεδρικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ είναι φασίστας.

Είχε ερωτηθεί σχετικά κατά τη διάρκεια ειδικής εκπομπής του καλωδιακού δικτύου CNN, σε συγκέντρωση στη Φιλαδέλφεια της πολιτείας Παλσιλβάνια.

«Νομίζετε πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι φασίστας;» ρώτησε την αντιπρόεδρο και υποψήφια των Δημοκρατικών δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου, αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο και υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων. «Ναι, έτσι νομίζω», του απάντησε.

Η αντιπρόεδρος, πρώην εισαγγελέας, ετοιμάζεται εξάλλου να κάνει την «τελική αγόρευσή της» εναντίον του πρώην προέδρου την ερχόμενη Τρίτη στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με την εκστρατεία της.

Σημειώνουμε ότι ο Τζον Κέλι, ο άλλοτε προσωπάρχης (γενικός γραμματέας) της προεδρίας των ΗΠΑ επί των ημερών του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ (2017-2021), προκάλεσε σάλο δυο εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Δήλωσε ότι ο μεγιστάνας, που διεκδικεί την επάνοδό του στον Λευκό Οίκο, εμπίπτει στον «γενικό ορισμό του φασίστα» κι υπενθυμίζοντας σχόλιά του για τον Αδόλφο Χίτλερ.

  • Τραμπ 47%, Χάρις 45% σε δημοσκόπηση WSJ

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, έχει οριακό προβάδισμα απέναντι στη Δημοκρατική αντίπαλό του, την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, συγκεντρώνει το 47% των προθέσεων ψήφου, έναντι 45%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε στην ψηφιακή της έκδοση η εφημερίδα Wall Street Journal.

Η διαφορά είναι εντός του ορίου του στατιστικού σφάλματος (±2,5%), σύμφωνα με τη δημοσκόπηση σε δείγμα 1.500 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, που διενεργήθηκε από τη 19η ως την 22η Οκτωβρίου. Πάντως καταγράφει αλλαγή τάσης, καθώς η κυρία Χάρις προηγείτο με διαφορά δύο μονάδων τον Αύγουστο, σε προηγούμενη δημοσκόπηση της WSJ, σημειώνει η εφημερίδα.

Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς αντίθετα θέλει την κυρία Χάρις να προηγείται, επίσης με οριακή διαφορά (46-43%).

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Φιλαδέλφεια, United States
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσιγκτον, United States

«O Τραμπ εμπίπτει στον ορισμό του φασίστα»: Κατηγορώ από τον πρώην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου επί προεδρίας του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: