Να συλληφθούν αμέσως, είναι υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας: Μόνο και μόνο να σκεφτεί πως διώκονται δυο οπαδοί του κυπριακού κράτους είναι αρκετό για να τελειώσει το όλο θέμα

Το …”εγκλημα” του Γιώργου Τάττη και του Οζ Καραχάν, ήταν το σύνθημα που σήκωσαν στην παρέλαση για την Ανεξαρτησία της Κύπρου. “Κυπριακή Δημοκρατία: Η μόνη λύση”… Φωτογραφία από βίντεο, SigmaLive




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – Λευκωσία

Μήπως έμπλεξαν τα στοιχεία και τα δεδομένα τα αστυνομικά όργανα; Ο Οζ Καραχάν είναι ένας νεαρός Τουρκοκύπριος ακτιβιστής, διανοούμενος, ο οποίος στηρίζει την πολιτική του στην προστασία και την υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δεν είναι σφετεριστής ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα. Αντίθετα έχει δώσει στοιχεία, τεκμηριωμένα και συγκεκριμένα, στη δημοσιότητα καταγγέλλοντας σφετεριστές και το σύστημα, που λειτουργεί στην κατεχόμενη περιοχή της πατρίδας μας.

Όπως είναι γνωστό, την 1η Οκτωβρίου, επέτειο της Κυπριακής Δημοκρατίας, πήγε στην στρατιωτική παρέλαση, μαζί με τον φίλο του Γιώργο Τάττη κι άλλα παιδιά και προσπάθησαν να ανοίξουν ένα πανό, στο οποίο αναγραφόταν «Κυπριακή Δημοκρατία η μόνη λύση- Όχι σε λύση απαρτχάιντ». Αυτό ενόχλησε.

Ποιους; Αστυνομικούς, που μετά από άνωθεν εντολές κι αφού ενημέρωσαν για το περιεχόμενο του πανό, τους συνέλαβαν και τους έσυραν με χειροπέδες στον αστυνομικό σταθμό. Εκεί τους φόρτωσαν με διάφορες κατηγορίες. Κάτι «για αντίσταση κατά της αρχής» αναφέρθηκε. Για να δικαιολογήσουν, προφανώς, και τη σύλληψη.

  • Ο Οζ είναι Τουρκοκύπριος, όχι από εκείνους που χαριεντίζονται με κάποιους Ελληνοκύπριους και συμφωνούν ότι το «εφικτό» είναι να νομιμοποιηθούν μερικώς ή κατά απόλυτο τρόπο τα αποτελέσματα της εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής.

Δεν είναι από εκείνους τους Τουρκοκύπριους, που… έπιασαν το νόημα και υποστηρίζουν μια λύση διαχωριστική, θέλουν και την Ε.Ε. αλλά και Τουρκία. Θέλουν τα κυπριακά διαβατήρια αλλά και τη συνέχιση της παρουσίας της Τουρκίας. Της κατοχής. Αυτή τη λέξη που ο «αριστερός» Ερχουμάν δεν έχει, όπως είπε, στο λεξιλόγιο του.

Ποιο το έγκλημα των δύο υπό κατηγορία νέων; Ενός Ελληνοκύπριου και ενός Τουρκοκύπριου. Ότι θέλουν την Κυπριακή Δημοκρατία να είναι βασικός πυλώνας μιας λύσης. Και τώρα και μετά το κράτος να είναι ένα, η Κυπριακή Δημοκρατία. Όσοι διαφωνούν με αυτό να το πουν.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Αστυνομία, όσο και η Νομική Υπηρεσία έχουν ως αποστολή να υπερασπίζονται και να προστατεύουν το κράτος, την Κυπριακή Δημοκρατία.

Στο ίδιο πανό είχε αναγραφεί το σύνθημα «όχι σε λύση απαρτχάιντ». Δηλαδή, τάσσονται εναντίον μιας ρατσιστικής λύσης. Δεν το λέει ένας Ελληνοκύπριος, που εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί «εθνικιστής» από τους διάφορους υποστηρικτές της ισοπέδωσης και της όποιας λύσης. Το σύνθημα αυτό κρατούσε μαζί και ένας Τουρκοκύπριος.

  • Είναι γνωστό, ότι ο Νέλσον Μαντέλα και οι σύντροφοι του έδωσαν αγώνες κατά του απαρτχάιντ και τα κατάφεραν. Και δεν μπορεί ένα τέτοιο σύνθημα να θεωρείται αδίκημα.

Προφανώς, δεν θα γνωρίζουν όσοι από τους αρμοδίους εμπλέκονται στην υπόθεση, πολλά για τον Μαντέλα, ούτε για το γεγονός ότι αντάρτες του Κινήματος του  Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου (ANC) εκπαιδεύτηκαν στα βουνά της Κύπρου, τη δεκαετία του 1960 για να επιστρέψουν πίσω στη Νότιο Αφρική και να αγωνιστούν κατά του ρατσισμού και της καταπίεσης.

Δυο νέοι σύρονται στο Δικαστήριο. Μπορεί κανείς να φανταστεί την εικόνα, εάν και εφόσον ξεκινήσει η δίκη. Τουρκοκύπριος δικάζεται μαζί με Ελληνοκύπριο επειδή προσπάθησαν να ανοίξουν ένα πανό στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου, για να εκφράσουν τη στήριξή τους στο κράτος της Κύπρου, την Κυπριακή Δημοκρατία. Επειδή μάχονται για την Κυπριακή Δημοκρατία και δεν την θέλουν να γίνει συνιστών ή να έχει ίσο διεθνές καθεστώς με την αποσχιστική οντότητα.

  • Είναι προφανές πως ακόμη υπάρχει χρόνος να αποσυρθούν οι κατηγορίες. Υπάρχει χρόνος για την Αστυνομία, την νέα ηγεσία, που ξεκίνησε με πρώτη πράξη τη σύλληψη των δυο αντι-ρατσιστών, να κάνει διορθωτικές κινήσεις.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος χρησιμοποιεί -χωρίς να ρωτάει κανένα- την υπερεξουσία του να αναστέλλει διώξεις «για λόγους δημόσιου συμφέροντος», μπορεί να σταματήσει αυτή τη διαδικασία. Κι αυτό γιατί τουλάχιστον αυτή τη φορά υπάρχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος.

Μόνο και μόνο να σκεφτεί πως διώκονται δυο οπαδοί της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι αρκετό για να τελειώσει το όλο θέμα. Κυρίως όταν ο ένας είναι Τουρκοκύπριος. Κι εάν δεν μπορούν  ή δεν θέλουν Αστυνομία και Εισαγγελέας, ας βρεθεί κάποιος άλλος. Κάποιος από την κυβέρνηση, ο αρμόδιος υπουργός για παράδειγμα, που εύκολα ματαιώνει ποδοσφαιρικούς αγώνες.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ο Νετανιάχου και ο Ερντογάν είναι η ίδια όψη του νομίσματος: Το ερώτημα είναι ποιος είναι χειρότερος από τον άλλο! Είναι και οι δύο εισβολείς και καταχτητές…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: