Μεταμεσονύχτιο χτύπημα από τη Χεζμπολάχ εναντίον του Ισραήλ, έπληξε με ρουκέτες την πόλη Κιριάτ Σμονά: Όχι στόχος οι κυανόκρανοι, λέει το Τελ αβίβ




Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου εξαπέλυσε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη επίθεση με ρουκέτες εναντίον της πόλης Κιριάτ Σμονά, στο βόρειο Ισραήλ.

Σειρήνες συναγερμού ήχησαν μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή και λίγο αργότερα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι διασώστες έσπευσαν στην Κιριάτ Σμονά, όπου τουλάχιστον ένα κτίριο χτυπήθηκε από ρουκέτα.

Η εφημερίδα Times of Israel αναφέρει ότι δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, επικαλούμενη πηγές από την ισραηλινή αστυνομία.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Το Ισραήλ διαβεβαίωσε χθες Τετάρτη ότι οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ στον Λίβανο «δεν αποτελούν στόχους» για τις ένοπλες δυνάμεις του, αφότου ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κατήγγειλε ότι ισραηλινό τανκ άνοιξε πυρ εναντίον παρατηρητηρίου της UNIFIL στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, κάνοντας λόγο για «απευθείας και εμφανώς σκόπιμα πυρά».

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις «διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ» στο νότιο Λίβανο, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση των IDF. «Οι εγκαταστάσεις και οι δυνάμεις της UNIFIL (σ.σ. Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο) δεν αποτελούν στόχους και κάθε ατύχημα που παραβαίνει τους κανόνες θα εξετάζεται λεπτομερώς», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, καθιστώντας σαφές ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί.

  • Σειρήνες ήχησαν στο νότιο Ισραήλ – Αναχαιτίστηκαν δύο ρουκέτες

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε δύο ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, λίγη ώρα αφού ανέφερε ότι ήχησαν οι σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού στο Νιρ Αμ και τη Σντερότ, στο νότιο Ισραήλ.

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κοντς, η ένοπλη πτέρυγα του παλαιστινιακού κινήματος Ισλαμικός Τζιχάντ, ανέφερε ότι εκτόξευσε ρουκέτες προς την κατεύθυνση της Σντερνότ, του Νιρ Αμ και άλλων περιοχών κοντά στη Γάζα.

  • “Ντροπή” χαρακτηρίζει ο υπουργός Άμυνας την απόφαση της Γαλλίας να απαγορεύσει σε ισραηλινές εταιρείες να συμμετάσχουν στην έκθεση Euronaval

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ χαρακτήρισε «ντροπή» την απόφαση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να απαγορεύσει σε ισραηλινές εταιρείες να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε μια έκθεση ναυτικού αμυντικού εξοπλισμού Euronaval.

«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το έθνος μας απέναντι στους εχθρούς σε επτά διαφορετικά μέτωπα και να πολεμάμε για το μέλλον μας, με ή χωρίς τη Γαλλία», έγραψε ο Γιοάβ Γκάλαντ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

«Η απόφαση να κάνει για δεύτερη φορά διακρίσεις σε βάρος της ισραηλινής αμυντικής βιομηχανίας βοηθά τους εχθρούς του Ισραήλ εν καιρώ πολέμου», υποστήριξε ο Γκάλαντ, εκτιμώντας ότι το γαλλικό κράτος «υιοθέτησε και εφαρμόζει εχθρική πολιτική» απέναντι στο Ισραήλ.

Με πληροφορίες από Times of Israel
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ιερουσαλήμ, Israel

Σε διπλωματικό μαραθώνιο ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν: Στην Αίγυπτο – πρώτη επίσκεψη από το 2013 – προερχόμενος από Ιορδανία και με επόμενο σταθμό Τουρκία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: