Με το βλέμμα στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Σε πλήρη εφαρμογή το Ειδικό Εθνικό Σχέδιο Εστία στην Κύπρο, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

FILE PHOTO Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης φωτο Κυπριακή Δημοκρατία Προεδρία




Σε πλήρη εφαρμογή έχει τεθεί το Ειδικό Εθνικό Σχέδιο Εστία για την υποδοχή και επαναπατρισμό πολιτών τρίτων χωρών, μέσω της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας “Χ” ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, η Κυπριακή Δημοκρατία βρισκόταν σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και πλέον ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Εστία το βράδυ της Τρίτης από την Υπουργική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων.

“Μέχρι στιγμής δεν έχουν υποβληθεί αιτήματα για έναρξη επιχειρήσεων εκκένωσης μεγάλης κλίμακας. Την ίδια στιγμή έχει ήδη ξεκινήσει συντονισμός από το ΥΠΕΞ για υποβοήθηση μεταφοράς περιορισμένου προσωπικού και πολιτών από κάποιες χώρες μέσω Κύπρου”, αναφέρει.

Ο Εκπρόσωπος τονίζει ότι παρακολουθείται η κατάσταση όπως αυτή εξελίσσεται με πλήρη ετοιμότητα για στήριξη επιχειρήσεων εκκένωσης πολιτών αναλόγως των εξελίξεων, ειδικά σε περίπτωση που επηρεαστεί η λειτουργία ανοικτών δομών αναχώρησης σε επηρεαζόμενες χώρες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Διάγγελμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας: Για την επανέναρξη των συνομιλιών όλοι πλέον επικεντρώνονται στην Τουρκία, που έχει και την ευθύνη…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: