Μάχη Ανδρουλάκη – Δούκα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ: Με μειωμένη συμμετοχή 12% ο Β΄γύρος * Μέχρι τις 12.30 είχαν ψηφίσει 100.000

Μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ψηφίζουν για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Μειωμένη είναι μέχρι στιγμής η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, για τον β΄γύρο  που θα αναδείξει τον νέο πρόεδρο του κόμματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αρμόδιας Επιτροπής διεξαγωγής τους (ΕΔΕΚΑΠ) η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών μέχρι τις 11:00 ανήλθε σε 62.023 φίλους και μέλη, ενώ στις 12.30 είχαν ψηφίσει περίπου 104.000, με το ποσοστό συμμετοχής να εμφανίζει μείωση της τάξης του 12% σε σχέση με τον πρώτο γύρο.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί για τον δεύτερο γύρο στον οποίοι αντιμέτωποι είναι ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Ο κ. Ανδρουλάκης, στο πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής, ήρθε πρώτος με 29,64% ενώ κ. Δούκας πέρασε οριακά δεύτερος, με 21,41% έναντι του Παύλου Γερουλάνου με 21,12%, μετά το πολύωρο θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων.

Η σημερινή ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 7 το απόγευμα κι λίγη ώρα αργότερα θα γίνει γνωστός ο νικητής. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η συμμετοχή η οποία στο β΄ γύρο αναμένεται να είναι μειωμένη περίπου κατά 30%, σύμφωνα με τα δεδομένα των προηγούμενων εκλογών του 2021.

Δικαίωμα συμμετοχής στη σημερινή ψηφοφορία έχουν οι 303.000 που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή. Επίσης δεν χρειάζεται να καταβάλουν εκ νέου το αντίτιμο των 3 ευρώ καθώς η διαδικασία της ψηφοφορίας εκλογής ολοκληρώνεται σήμερα.

Νίκος Ανδρουλάκης: Ζητώ ξανά την ψήφος σας

Από το Ίλιον, όπου ψήφισε , ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος τόσο για το αποτέλεσμα του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όσο και για την περαιτέρω πορεία του.

«Σήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Και αυτό δεν μας χαρίστηκε. Το πετύχαμε με αγώνα, κόπο, προσπάθεια», δήλωσε και ευχαρίστησε τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, που πάλεψαν τα πιο δύσκολα χρόνια σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

«Σήμερα ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Γιατί τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Σήμερα ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας. Για τη μεγάλη, προοδευτική, Δημοκρατική Παράταξη, που θα ανταποκριθεί στις νέες προσδοκίες του ελληνικού λαού. Για μια πατρίδα πιο ισχυρή και μια κοινωνία πιο δίκαιη», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Χάρης Δούκας: Σήμερα ψηφίζουμε για την Αλλαγή

Ευκαιρία αλλαγής είναι για τον Χάρη Δούκα η σημερινή ψηφοφορία του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Ο κ. Δούκας ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων κι αμέσως μετά δήλωσε:

«Η συμμετοχή είναι η δύναμή μας. Σήμερα έχουμε μια ευκαιρία. Να αλλάξουμε πορεία. Αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί. Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, νικηφόρο. Σήμερα αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Δίνουμε Ελπίδα στη χώρα. Σήμερα ψηφίζουμε για την Aλλαγή!»

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ο Χάρης Δούκας περιμένει το …φως της νίκης όταν τον στηρίζει (εμμέσως) ο Πρωθυπουργός των Μνημονίων, ο άνθρωπος που ίδρυσε κόμμα για να διαλύσει το “μισητό” ΠΑΣΟΚ;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: