Κρατική εταιρεία ηλεκτρικού δικτύου για τη συμμετοχή στον GSI: Η ενημέρωση του προέδρου της ΑΗΚ για τις προθέσεις της κυπριακής κυβέρνησης

FILE PHOTO Μακέτα με τον αγωγό ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου- Ελλάδας. ΠΗΓΗ: ΑΔΜΗΕ




Σε ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ για την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργο Παπαναστασίου και την εισήγησή του για δημιουργία κρατικής εταιρείας ηλεκτρικού δικτύου που θα συμμετάσχει στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Κρήτης (GSI), προέβη το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρόεδρος της ΑΗΚ, Γιώργος Πέτρου.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο κ. Πέτρου είπε ότι κατά τη συνεδρία υπήρξε ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος και το ΔΣ αποφάσισε να έχει συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα, Δευτέρα ή Τρίτη, με την Διεύθυνση της ΑΗΚ, από την οποία θα ζητηθεί να απαντήσει σε κάποια ερωτήματα που έχουν για το θέμα τα μέλη του ΔΣ και να συζητηθεί η θέση της.

Σημείωσε ότι ακολούθως το ΔΣ θα έχει συνάντηση με τις συντεχνίες της Αρχής.

«Θα πρέπει να εξετάσουμε όλες τις επιλογές που έχουμε και μετά να δώσουμε μια απάντηση», ανέφερε και σημείωσε πως «δεν λαμβάνεις αποφάσεις για ένα τέτοιο θέμα πριν το μελετήσεις εις βάθος».

Ο Πρόεδρος της Αρχής είπε ότι δεν θα βιαστεί να δώσει την τελική θέση της ΑΗΚ «προτού μελετήσουμε όλοι μαζί το θέμα (διεύθυνση, συντεχνίες), να δούμε τα υπέρ και τα κατά και τι συμφέρει στον τόπο».

Ανέφερε πως η διοίκηση της ΑΗΚ δεσμεύτηκε να δώσει την τελική της απάντηση πριν από τα τέλη Νοεμβρίου.

Ο κ. Πέτρου είπε στο ΚΥΠΕ πως «γεγονός είναι πως την τεχνογνωσία την έχει η ΑΗΚ και κανένας άλλος» και «η Αρχή θα είναι έτοιμη σε περίπου ένα χρόνο να συνδεθεί με το καλώδιο» της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Κρήτης.

Είπε ακόμη ότι θα πρέπει να συζητηθεί και το πως επηρεάζει ή όχι ο κάθετος διαχωρισμός που έχει γίνει στην ΑΗΚ με βάση τον οποίο λειτουργεί σήμερα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Κώστας Σταυρινός (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΗΦ)
Λευκωσία, Κύπρος

Το ρόλο – κλειδί της Κύπρου ως παράγοντα σταθερότητας αναδεικνύει η σημερινή Σύνοδος της MED 9 στην Πάφο: Στην κορυφή της ατζέντας ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και το μεταναστευτικό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: