Κορύφωση πολέμου στον ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασίστηκε έκτακτη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο για την διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη

FILE PHOTO: Στέφανος Κασσελάκης, Όλγα Γεροβασίλη και Σωκράτης Φάμελλος, σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Την έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σάββατο αποφάσισε σήμερα η Πολιτική Γραματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα τεθεί το ζήτημα του εξώδικου που απέστειλε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη και να εκτιμήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα απαντηθεί.

Η Πολιτική Γραμματεία χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» το εξώδικο του τέως προέδρου του κόμματος και ανακοινώνει ότι θα δημοσιευθούν οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» όλων των υποψηφίων για τη ηγεσία.

  • Η αποστολή εξωδίκου από τον Στέφανο Κασσελάκη και το ενδεχόμενο να κινηθούν διαδικασίες διαγραφής του από το κόμμα ήταν στο επίκεντρο της κρίσιμης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία επικράτησαν συνθήκες σύγκρουσης.

Μέλη της ομάδας των «87» ζητούσαν τη σύγκληση του οργάνου, απόρριψη της υποψηφιότητας του τέως προέδρου του, ακόμη και τη διαγραφή του.

Το θέμα έθεσε αρχικά η Ολγα Γεροβασίλη, ζητώντας την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Οι δύο λόγοι που επικαλείται η ομάδα, σύμφωνα με τις δηλώσεις των μελών της, για να θέσει ζήτημα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη είναι ότι υπογράφει σε επίσημο έγγραφο ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς αμφισβητεί την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, και ότι ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ κινείται δικαστικά εναντίον του κόμματός του (με αφορμή τη διαρροή του «πόθεν έσχες»), κάτι που αποτελεί παραβίαση του καταστατικού, την ώρα που δηλώνει υποψήφιος για την ηγεσία του.

Κατά την παρέμβασή της, η Κατερίνα Νοτοπούλου ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής για απόρριψη της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη. Η βουλευτής Θεσσαλονίκηςκατήγγειλε τον τέως πρόεδρο του κόμματος ότι «εντείνει το κλίμα διάλυσης και σύγκρουσης» και πως «δεν σέβεται τις καταστατικές αρχές και αποφάσεις».

Επίσης, η Κατερίνα Νοτοπούλου ζήτησε την παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το αίτημα διαγραφής, προσθέτοντας τη φωνή της σε αυτές άλλων μελών του κόμματος.

Ολόκληρη η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας:

* Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνεδρίασε σήμερα, μεταξύ άλλων, για να προχωρήσει η διαδικασία σχετικά με τις υποψηφιότητες για την εκλογή προέδρου, και την ανάρτηση, σήμερα, του πόθεν έσχες των υποψηφίων, όπως προβλέπεται από τις αποφάσεις της Κ.Ε.

* Συνεπώς, διαρροές πόθεν έσχες οποιουδήποτε υποψηφίου, δεν έχουν κανένα νόημα, είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη γραμματέα της Κ.Ε., ούτε με την ΠΓ και τα όργανα του κόμματος.

Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου, σκοπό έχει τη δημιουργία τεχνητής έντασης, και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Είναι πρωτοφανής η πράξη της εξώδικης διαμαρτυρίας απέναντι στα όργανα του κόμματος από τον πρώην πρόεδρό και επιστρέφεται ως απαράδεκτη.

* Επισημαίνεται ότι, στην απόφαση της Κ.Ε. της 21 Σεπτεμβρίου 2024, τίθεται ως προϋπόθεση για όλους τους υποψηφίους η κατάθεση πόθεν έσχες, ώστε να  δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και  σημειώνεται ότι «είναι επιτακτική ανάγκη, για να αποδείξουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, ότι ούτε το κόμμα μας, ούτε τα στελέχη μας έχουν να κρύψουν οτιδήποτε».  Ως εκ τούτου, η κατάθεση των αναγκαίων υπογραφών, καθώς και αντιγράφου πόθεν έσχες συνιστά ρητή συναίνεση για τη δημοσιοποίηση του στην ιστοσελίδα.

Η Π.Γ. συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση την Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο 12/10/2024 κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων ώστε να προχωρήσει συντεταγμένα στις προβλεπόμενες διαδικασίες για εκλογή προέδρου.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: