Κηδεύτηκε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών ο Μίμης Πλέσσας: Ύστατος αποχαιρετισμός από πλήθος κόσμου σε έναν χαρισματικό και σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη [videos]

Το φέρετρο με τη σορό του Μίμη Πλέσσα μεταφέρεται ανάμεσα από πλήθος κόσμου που αποχαιρετά τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Σε κλίμα βαθιάς οδύνης έγινε η κηδεία του Μίμη Πλέσσα, του αγαπημένου μουσικοσυνθέτη με το πλούσιο και πολυδιάστατο έργο, που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 100 ετών, το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ από τις 10 το πρωί η σορός του βρισκόταν στο κοιμητήριο για όσους επιθυμούσαν να τον αποχαιρετήσουν.

Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο Μίμη Πλέσσα έδωσαν η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι, καθώς και απλοί πολίτες που αγάπησαν τον εμβληματικό καλλιτέχνη με τις αξέχαστες συνθέσεις, αλλά και τον ευγενικό και καλλιεργημένο άνθρωπο που όσοι γνώρισαν μόνο όμορφες ιστορίες είχαν να διηγηθούν.

  • Καλλιτέχνες, όπως οι Αντώνης Ρέμος, Γιώργος Χατζηνάσιος, Γιώργος Κατσαρός, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Περρής, Μπέσυ Αργυράκη, Πασχάλης, Γιώργος Μαργαρίτης, Μαρία Ιωαννίδου, Σοφία Βόσσου, Γιάννης Ζουγανέλης, Τζώρτζια Κεφαλά, Βασίλης Λέκκας, Τάκης Ζαχαράτος, Πέγκυ Ζήνα, Κώστας Μακεδόνας, καθώς και απλός κόσμος αποχαιρέτησαν τον πολυσχιδή και εμπνευσμένο μαέστρο, αλλά και τον δοτικό άνθρωπο που βοηθούσε και ενθάρρυνε απλόχερα τους γύρω του.

Υπό τους ήχους αξέχαστων επιτυχιών του, όπως το “Αγαλμα” και “Θα πιω απόψε το φεγγάρι”, η ατμόσφαιρα έγινε ακόμα πιο συγκινητική, ενώ τα λόγια όσων μίλησαν για τον καλλιτέχνη και άνθρωπο Μίμη Πλέσσα πλημμύρισαν το Κοιμητήριο που είχε κατακλυστεί από τον κόσμο ο οποίος παρακολουθούσε την τελετή σιωπηλά -εκτός από τις λίγες στιγμές που ξέσπασε σε χειροκροτήματα ή είπε τη λέξη “ΑΘΑΝΑΤΟΣ”:

«Ο Μίμης δεν θα ξεχαστεί ποτέ», «είχε μόνο καλοσύνη προς όλους όσοι τον γνωρίσαμε», «ένα μεγάλο ευχαριστώ για το έργο που μας χάρισες», «θα σε θυμόμαστε με αγάπη», «Μαέστρο σε ευχαριστούμε», «ο Μίμης δεν θα φύγει ποτέ από κοντά μας», ήταν μερικές από τις κουβέντες που είπαν άνθρωποι οι οποίοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν ή να συνεργαστούν μαζί του.

«Ήταν μια μεγάλη αγκαλιά για εμάς τους ηθοποιούς. Μας αγάπησε πολύ γιατί μας εμπιστεύτηκε τα τραγούδια του», είπε για τον Μίμη Πλέσσα ο Σπύρος Μπιμπίλας, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, υπενθυμίζοντας επίσης πως ο μουσικοσυνθέτης ήταν κι ένας υπέροχος ζωγράφος.

«Είναι μεγάλη λύπη, αλλά και χαρά τέτοιες στιγμές του αποχωρισμού να αποχαιρετάς τον άνθρωπό σου μέσα στην αγκαλιά των αγαπημένων σου … Από τη μεριά μου, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίσω να τραγουδάω τα τραγούδια σου … Θα σε αγαπώ για πάντα», δήλωσε ο Αντώνης Ρέμος. «Εκ μέρους όλων των ερμηνευτών και των ερμηνευτριών, ένα τεράστιο ευχαριστώ για όσα μας δίδαξες. Άφησες τραγούδια για 1.000 ζωές», ανέφερε η τραγουδίστρια Πένυ Ξενάκη. «Όταν τον συνάντησα και είδα τη σπάνια δοτικότητά του, πέρα από το τεράστιο ταλέντο του, αυτό που σφράγισε την οθόνη του μυαλού μου ήταν η πρώτη του φράση που είπε “πώς μπορώ να σε βοηθήσω;'”», θυμήθηκε ο Τάκης Ζαχαράτος.

«Ήταν για μένα μέντορας και δάσκαλος, είχα την τύχη να συναναστραφώ έναν υπέροχο άνθρωπο. Μαέστρο, δάσκαλε, ευχαριστούμε, τα τραγούδια σου θα μείνουν μέσα μας», είπε η τραγουδίστρια Λένα Αλκαίου, εκ μέρους του Οργανισμού ΕΡΑΤΩ. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλο το έργο που μας χάρισες. Θα σε θυμόμαστε με αγάπη», είπε ο Τάσος Κατωπόδης, εκ μέρους του ΠΟΘΑ.

Στον επιστήμονα χημικό, «που έχουν ως πρότυπο χιλιάδες προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές», αναφέρθηκε ο Γιάννης Ματσούκας, δρ. χημικός, ενώ για τον άνθρωπο και καλλιτέχνη μίλησαν κι άλλοι εκπρόσωποι των καλλιτεχνών και της Πολιτείας.

«Σας ευχαριστώ όλους εσάς που ήσασταν εδώ» είπε η Λουκίλα Καρρέρ στο τελευταίο “αντίο” στον σύζυγό της Μίμη Πλέσσα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «το πολυτιμότερο βραβείο όπως έλεγε και ο Μίμης είναι η αγάπη του κόσμου».

Στην κηδεία παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, όπως ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, η Άντζελα Γκερέκου, ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ, ο Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο Χάρης Θεοχάρης, υφυπουργός Οικονομικών και ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Μηταράκης, καθώς και του αθλητισμού, όπως ο Μίμης Δομάζος. Στεφάνια απέστειλαν, μεταξύ άλλων, η Χάρις Αλεξίου, οι Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, η οικογένεια Κορκολή, η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδας, το Ίδρυμα Ευγενίδου, η οικογένεια Βίρβου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η οικογένεια Γ. Καραγιάννη, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Γιώργος Κατσαρός, η Ζωή Ράπτη, υφυπουργός Ανάπτυξης, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο Κώστας Μαρτάκης, ο Δημήτρης και η Σοφία Εφραίμογλου, η Σοφία Βόσσου, η δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά, η οικογένεια Γιάννη Πουλόπουλου και άλλοι.

 




 




 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Το Ταξίδι στο Φως συνεχίζεται: Ο Σταύρος Ξαρχάκος στο Ναό της Αφαίας στην Αίγινα με την υποστήριξη της METLEN Energy & Metals

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: