Και αν η διαρροή των απόρρητων εγγράφων των μυστικών υπηρεσιών έγινε επίτηδες, όπως υπονοούν οι κυνικοί της Ουάσιγκτον; Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο κανάλι Omega (video)

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, ανταποκριτής της Hellas Journal και του Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, με την παρουσιάστρια ειδήσεων Στάλω Γρηγορίου. Φωτογραφία από το κανάλι Omega




Ο πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής Μάικ Τζόνσον, είναι ο πρώτος αξιωματούχος στην Ουάσιγκτον, που παραδέχεται ότι υπάρχει θέμα με τη διαρροή των δύο άκρως απόρρητων εγγράφων των Υπηρεσιών Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε γενικές γραμμές, τα έγγραφα αυτά αποκαλύπτουν ότι το Ισραήλ -μέχρι και την περασμένη εβδομάδα- συνέχιζε να τοποθετεί πολεμικά μέσα για να πραγματοποιήσει ένα στρατιωτικό χτύπημα, ως απάντηση στην επίθεση του Ιράν, με βαλλιστικούς πυραύλους, την 1η Οκτωβρίου.

Με βάση την παρακολούθηση από τους δορυφόρους, αλλά και από πληροφορίες επί του εδάφους, τα έγγραφα επικεντρώνονται στις προετοιμασίες του Εβραϊκού Κράτους.

Φαίνεται να προετοιμάζει κτύπημα με βαλλιστικούς πυραύλους που θα εκτοξεύονται από τον αέρα, με τη συμμετοχή αεροσκαφών ανεφοδιασμού και κρυφή επιτήρηση με drones της ιρανικής επικράτειας και άλλων περιοχών στη Μέση Ανατολή (προφανώς εννοεί τον Λίβανο, τη Συρία και το Ιράκ, όπου δρουν δορυφόροι και πληρεξούσιοι της Τεχεράνης).

  • Ο κ. Τζόνσον δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ερευνά τη διαρροή των ντοκουμέντων, που περιγράφουν τις προετοιμασίες του Εβραϊκού Κράτους για την απάντηση του εναντίον του Ιράν.

Ο πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής, απάντησε σε ερώτηση του CNN για το θέμα, και παραδέχθηκε ότι «είναι σε εξέλιξη μία έρευνα και θα ενημερωθώ για αυτήν σε λίγες ώρες». Πρόσθεσε ότι «παρακολουθούμε στενά», το θέμα.

Από την πλευρά του, αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι στο υπουργείο Άμυνας εξετάζουν τις πληροφορίες για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ο Λευκός Οίκος γνωρίζει πότε θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ και ποια σημεία στο Ιράν θα πλήξει.

Ο Αμερικανός ηγέτης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Βερολίνο. Είπε ότι έχει καλή γνώση του πότε και του πώς το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν.

Ταυτόχρονα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μία διπλωματική λύση, δήλωσε ότι βλέπει μια ευκαιρία για να τελειώσουν τα πλήγματα μεταξύ των δύο εχθρών. Θα έλεγα ότι είναι υπερβολικά αισιόδοξος.

Τα έγγραφα αυτά, αναφέρονται βασικά στα σχέδια της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ. Περιέχουν δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν στις 15 και 16 Οκτωβρίου, είναι έγγραφα της Εθνικής Υπηρεσίας Γεωχωρικών Πληροφοριών. Η Αμερική έχει 15 γνωστές μυστικές υπηρεσίες αν και οι πολίτες γνωρίζουν μόνο τη CIA και την NSA, ίσως και τη στρατιωτική υπηρεσία DIA.

Φαίνεται ότι αν δεν υπήρξε διαρροή από μέσα, όπως την προηγούμενη φορά, πρόκειται για κλοπή από χάκερς που έχουν σχέση με το Ιράν. Ο λογαριασμός ο οποίος διέρρευσε τα έγγραφα ανήκει σε χρήστη που έχει έδρα την Τεχεράνη. Τα διέρρευσε στην εφαρμογή Telegram, η οποία -κατά τους Αμερικανούς- έχει σχέση με τη Μόσχα.

Όπως και να έγινε, είτε μέσω διαρροής είτε λόγω κλοπής από χάκερ, το θέμα είναι ότι:

Πρώτον το Ισραήλ έχει σχεδιάσει την απάντηση του σε εκείνο το πολλαπλό κτύπημα του Ιράν, της 1ης Οκτωβρίου, με 180 βαλλιστικούς πυραύλους, και

Δεύτερον ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν το Εβραϊκό Κράτος.

Ο τίτλος του πρώτου ντοκουμέντου αναφέρει: “Ισραήλ: Η Πολεμική Αεροπορία Συνεχίζει τις Ετοιμασίες για Πλήγμα στο Ιράν και Πραγματοποιεί Άσκηση Εργασίας Δεύτερης Μεγάλης Δύναμης”.

Γράφει για τις κινήσεις των Ισραηλινών και την εκπαίδευση και τον χειρισμό βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων αέρος-εδάφους.

Το δεύτερο ντοκουμέντο αναφέρει: “Ισραήλ: Οι Αμυντικές Δυνάμεις συνεχίζουν τις Προετοιμασίες Κρίσιμων Πυρομαχικών και Συγκαλυμμένης Δραστηριότητας τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων). Σχεδόν βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθούν για Πλήγματα στο Ιράν“, γράφει το έγγραφο

Τέλος υπάρχει και ένα άλλο ερώτημα: Αν έγινε επί τούτου η διαρροή από την Ουάσιγκτον. Αν συμβαίνει αυτό, το πρόβλημα είναι μεγάλο και θα τραντάξει τις σχέσεις της Αμερικής με το Εβραϊκό Κράτος.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο Μιχάλης Ιγνατίου συζητά από την Ουάσιγκτον με τη Φαίη Μαυραγάνη: Τι “δείχνει” η διαρροή των εγγράφων του Πενταγώνου για τα σχέδια επίθεσης του Ισραήλ κατά του Ιράν (video)

  • Το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ο Λευκός Οίκος έδωσε το “πράσινο φως”: Ξέρω πότε το Ισραήλ θα κτυπήσει το Ιράν, υποστήριξε ο κ. Μπάιντεν… Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο κανάλι Omega (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: